Cheesecake od čokolade i lješnjaka: Recept za finu tortu od samo 5 sastojaka

Cheesecake od čokolade i lješnjaka: Recept za finu tortu od samo 5 sastojaka

FOTO: Shutterstock

23.9.2021. | 09:35 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2871

Torta od sira mnogima je omiljeni desert. Riječ je o vrlo fleksibilnoj slastici u kojoj se može uživati tijekom cijele godine, a ovisno o sezonskom voću i drugim dodacima mijenjati okus i izgled

Ako želite pripremiti fini cheesecake bez previše muke i filozofije – posegnite za receptom bez pečenja. Poput ovog cheesecakea od čokolade i lješnjaka.

Jednostavan recept jamči bogatstvo okusa, a priprema se od svega pet sastojka. Imajte na umu da je riječ o desertu prepunom mastima, pa ga podijelite s prijateljima i jedite u umjerenim količinama.

Sastojci za cheesecake od čokolade i lješnjaka:
800 g čokoladnog namaza s lješnjakom (poput Nutelle)
400 g sirnog namaza
200 g cornflakesa
50 g čokolade za kuhanje
2-3 žlice lješnjaka

Priprema:

1. Pomiješajte kukuruzne pahuljice s 200 grama čokoladnog namaza u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2. Smjesu utisnite u okrugli kalup za pečenje promjera 23 centimetara.

3. U mikseru istucite sirni namaz dok ne dobijete kremastu smjesu. U njega ručno umiješajte preostali čokoladni namaz.

4. Premažite dobiveni namaz na bazi sira preko podloge.

5. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i po želji ukrasite površinu torte.

6. Obložite cijeli lim za pečenje plastičnom folijom i stavite u zamrzivač preko noći.

7. Izvadite ortu pola sata prije posluživanja iz zamrzivača i ukrasite s lješnjacima. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI