Brzo i sočno: Recept za ćufte u bijelom umaku iz pećnice

FOTO: Shutterstock

19.5.2023. | 08:38 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1161

Bilo u bijelom ili crvenom umaku, loptice od mljevenog mesa idealan su ručak kad nam se uživa u nečem brzom i finom. Ljubitelji sira mogu se dodatno poigrati te iskoristiti kuglicemozzarelle,prepoloviti ih i svakom polovicom napuniti mesne loptice.

Sastojci za ćufte:

500 g mljevene piletine


2 glavice luka


1/2 šalice riže

1/2 praška za pecivo

2 češnja češnjaka

1 mrkva

2 jaja

2 žlice krušnih mrvica

mrkva sol, papar

2 dl temeljca (mesni ili povrtni)

2 žlice paste od rajčica

Sastojci za umak:

200 ml kiseloga vrhnja

2 jaja

100 g parmezana

100 g mozzarelle

češnjak u granulama

vezica kopra

Priprema ćufti u bijelom umaku: Rižu kuhajte u posoljenoj vodi oko 10 minuta pa ocijedite. Luk nasjeckajte i popržite. U smjesu od mljevenog mesa dodajte rižu, luk, naribanu mrkvu, začine, jaje i krušne mrvice. Oblikujte loptice pa ih kratko popržite na tavi. Podlijte temeljcem, poklopite i pirjajte oko 15 minuta dok se tekućina ne reducira. Na kraju umiješajte pastu od rajčica. Loptice prebacite u posudu za pečenje te prelijte umakom od jaja, vrhnja, sjeckanog kopra, naribanog sira i češnjaka. Pecite na 200 °C oko 20 minuta.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI