BRZO I FINO: Tiramisu od jagoda i kokosa


(FOTO: recepti.index.hr)

3.4.2022. | 09:17 | recepti.index.hr
IZVOR: recepti.index.hr
Pregleda: 1469

Sastojci:
50 g ribanog kokosa
500 g jagoda
50 ml soka od naranče
50 ml kokosovog mlijeka
500 g mascarpone sira
50 g šećera u prahu
1 žlica limunovog soka
50 g bijele čokolade
130 ml slatkog vrhnja
150 g piškotaPriprema1.Tostirajte kokosKokos tostirajte, na laganoj vatri bez masnoće, često miješajući, dok ne dobije zlatno smeđu boju. 

 

2.Operite jagodeJagode operite, odstranite zeleni dio i ostavite kratko da se osuše, a za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu. 


 


3.Pripremite preljev od jagodaU manju posudu stavite 100 g jagoda te ulijte sok od naranče i kokosovo mlijeko. Pomoću štapnog miksera pasirajte jagode dok ne dobijete homogenu smjesu. 

 

4.Izmiksajte kremuU posudu srednje veličine dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i sok od limuna te mikserom sjedinite sastojke. 

 

5.Sjedinite kremu i šlagU posebnoj posudi izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag te ga lagano umiješajte u smjesu od mascarponea. 

 

6.Dodajte čokoladuUmiješajte i naribanu čokoladu i 30 g tostiranog kokosa. 

 

7.Nasjeckajte jagode350 g jagoda narežite na sitne komadiće pa ih također umiješajte u kremu. 

 

8.Složite tiramisuNa dno pravokutnog pekača poslažite piškote te ih prelijte polovicom pirea od jagoda. Ravnomjerno razmažite i polovicu kreme pa opet poslažite red piškota. Prelijte ostatkom pirea od jagoda i premažite preostalom kremom. 

 

9.Ohladite Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata. 

 

10.PoslužiteOstatak jagoda narežite na polovice i rasporedite po ohlađenoj kremi te pospite s ostatkom kokosovih listića. Narežite i poslužite.

(IZVOR: www.recepti.index.hr)




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI