(FOTO: recepti.index.hr)
Sastojci:
50 g ribanog kokosa
500 g jagoda
50 ml soka od naranče
50 ml kokosovog mlijeka
500 g mascarpone sira
50 g šećera u prahu
1 žlica limunovog soka
50 g bijele čokolade
130 ml slatkog vrhnja
150 g piškotaPriprema1.Tostirajte kokosKokos tostirajte, na laganoj vatri bez masnoće, često miješajući, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
2.Operite jagodeJagode operite, odstranite zeleni dio i ostavite kratko da se osuše, a za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu.
3.Pripremite preljev od jagodaU manju posudu stavite 100 g jagoda te ulijte sok od naranče i kokosovo mlijeko. Pomoću štapnog miksera pasirajte jagode dok ne dobijete homogenu smjesu.
4.Izmiksajte kremuU posudu srednje veličine dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i sok od limuna te mikserom sjedinite sastojke.
5.Sjedinite kremu i šlagU posebnoj posudi izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag te ga lagano umiješajte u smjesu od mascarponea.
6.Dodajte čokoladuUmiješajte i naribanu čokoladu i 30 g tostiranog kokosa.
7.Nasjeckajte jagode350 g jagoda narežite na sitne komadiće pa ih također umiješajte u kremu.
8.Složite tiramisuNa dno pravokutnog pekača poslažite piškote te ih prelijte polovicom pirea od jagoda. Ravnomjerno razmažite i polovicu kreme pa opet poslažite red piškota. Prelijte ostatkom pirea od jagoda i premažite preostalom kremom.
9.Ohladite Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata.
10.PoslužiteOstatak jagoda narežite na polovice i rasporedite po ohlađenoj kremi te pospite s ostatkom kokosovih listića. Narežite i poslužite.
(IZVOR: www.recepti.index.hr)