Tiramisu s kestenom: Isprobajte jesensku verziju omiljenog kremastog deserta

Tiramisu
(FOTO: Shutterstock)

19.11.2023. | 09:01 | zadovoljnahr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 1150

Iskoristite do kraja sezonu kestena i isprobajte kako je fin kao dodatak jednom od najdražih kremastih deserata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.

Sastojci za tiramisu s kestenom: ž
100 grama šećera u prahu
3 dcl slatkog vrhnja
200 grama kesten-pirea
400 grama mascarponea
2 dcl jake crne kave
5 velikih žlica amaretta piškote kakao

Tiramisu s kestenom - priprema:


Kesten-pire stavite u blender,dodajte mu 1 dcl slatkog vrhnja i blendajte kratko dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Možete koristiti i štapni mikser ako nemate blender.


Od preostalih 2 dcl slatkog vrhnja istucite šlag.U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i promiksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga špatulom, kuhačom ili žlicom povežite s kremom.

U tanjuru ili zdjelici pomiješajte kavu i amaretto.Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, namočite ih kratko u mješavinu kave i amaretta, rastrgajte i stavite na dno čaše. Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota pa žlicu kreme i na kraju sve posipajte kakaom. Punite čašice dok ne potrošite kremu.

SAVJET: umjesto amaretta možete korisititi rum ako vam serviranje u čašicama, nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
DESERT
TIRAMISU
KESTEN

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI