Biskup Škvorčević posjetio sedmeročlanu obitelj koja je izgubila supruga i oca

FOTO: Požeška biskupija

21.3.2023. | 08:38 | Požeška biskupija
Pregleda: 4252

U ponedjeljak, 20. ožujka 2023. požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je u Velikim Bastajima, filijali župe Đulovac gospođu Verku Tomić i njezinih sedmero djece, čiji je suprug i otac prošlog tjedna tragično preminuo. U biskupovoj pratnji bio je đulovački župnik Josip Marić i tajnik Matej Siluković.

Duboko ožalošćenoj obitelji biskup je kazao kako i njega duboko pogađa smrt njihova supruga i oca te da im je svojim posjetom želio posvjedočiti blizinu i izraziti kršćansko suosjećanje u teškom trenutku koji proživljavaju. Istaknuo je kako je svaka smrt potresan događaj, popraćen mnoštvom pitanja na koja nemamo odgovora, ali u vjeri pronalazimo svjetlo.
Rekao je da molitva premošćuje daljinu između pokojnika i njegovih najbližih i popunjava prazninu koju ostavlja odlazak dragih osoba. Potaknuo je sve članove obitelji da s velikim povjerenjem u Božju providnost predaju u njegove ruke sudbinu svoga supruga i oca kao i vlastitu bol, te im podari utjehu.


Biskup se u razgovoru zanimao za obiteljsko stanje nakon očeve smrti, koji je svojim radom skrbio za kruh svgdanji. Pružio im je duhovnu i materijalnu potporu, obećavši pratiti ih molitvom i drugom pomoću. Obitelj Tomić iskazala je veliku zahvalnost biskupu Antunu za izvanrednu pažnju i ohrabrenje koje joj je očitovao svojim posjetom.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI