Biskup Škvorčević posjetio sedmeročlanu obitelj koja je izgubila supruga i oca

FOTO: Požeška biskupija

21.3.2023. | 08:38 | Požeška biskupija
Pregleda: 3781

U ponedjeljak, 20. ožujka 2023. požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je u Velikim Bastajima, filijali župe Đulovac gospođu Verku Tomić i njezinih sedmero djece, čiji je suprug i otac prošlog tjedna tragično preminuo. U biskupovoj pratnji bio je đulovački župnik Josip Marić i tajnik Matej Siluković.

Duboko ožalošćenoj obitelji biskup je kazao kako i njega duboko pogađa smrt njihova supruga i oca te da im je svojim posjetom želio posvjedočiti blizinu i izraziti kršćansko suosjećanje u teškom trenutku koji proživljavaju. Istaknuo je kako je svaka smrt potresan događaj, popraćen mnoštvom pitanja na koja nemamo odgovora, ali u vjeri pronalazimo svjetlo.
Rekao je da molitva premošćuje daljinu između pokojnika i njegovih najbližih i popunjava prazninu koju ostavlja odlazak dragih osoba. Potaknuo je sve članove obitelji da s velikim povjerenjem u Božju providnost predaju u njegove ruke sudbinu svoga supruga i oca kao i vlastitu bol, te im podari utjehu.

Biskup se u razgovoru zanimao za obiteljsko stanje nakon očeve smrti, koji je svojim radom skrbio za kruh svgdanji. Pružio im je duhovnu i materijalnu potporu, obećavši pratiti ih molitvom i drugom pomoću. Obitelj Tomić iskazala je veliku zahvalnost biskupu Antunu za izvanrednu pažnju i ohrabrenje koje joj je očitovao svojim posjetom.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI