Bez vage i miksera: Brzi čokoladni desert koji se napravi u tren

6.2.2023. | 11:35

punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr

Pregleda: 811


(FOTO: Shutterstock)

6.2.2023. | 11:35 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 811

Za brzi kolač od kokosa ne treba vam vaga - tek čaša za jogurt od dva decilitra koja će poslužiti za mokre i suhe sastojke.

Egzotičnih sastojaka nema, a tko želi može se poigrati i umjesto kokosovog brašna koristiti mak ili mljeveni rogač, pa čak ubaciti i grožđice, na kockice narezane jabuke ili kruške.

Sastojci za kolač od kokosa i čokolade:


1/2 čaše kiselog vrhnja

1/2 čaše jogurta

1 čaša punomasnog mlijeka

1/3 čaše ulja

1 čaša ribanog kokosa (grubo mljeveno brašno)

2 vanilin šećera

1/2 čaše šećera

2 čaše oštrog brašna

1 žlica pšeničnog griza

1 žličica praška za pecivo

Sastojci za glazuru:

100 grama tamne čokolade

2 žlice ulja

Priprema kolača od kokosa i čokolade:

Šećer pomiješajte u malo mlijeka da se rastopi.

Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih nježno pomiješajte i prebacite u manju posudu za pečenje ili kalup za manje torte koju namastite i pospite brašnom da se tijesto ne lijepi.

Pecite oko 25-30 minuta na 180 °C i čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. Ako je čista, bez mrvica tijesta, spreman je za vađenje iz pećnice.

Kada je kolač pečen, izvadite ga i još vrućeg prelijte čokoladnom glazurom.

Čokoladnu glazuru napravite tako da kockice čokolade za kuhanje otopite na pari i pomiješate sa uljem.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI