Timon
+26°C
+25
+24
+24
+23
+23
+23
+23
+24
+26
+28
+30
+31
+32
+33
+33
+33
+32
+31
+29
+28
+27
+26
+26
+26
Ter
+33°C
+23°C
+25
+25
+24
+24
+23
+23
+23
+24
+27
+29
+30
+31
+31
+32
+32
+33
+32
+31
+28
+27
+26
+26
+24
+24
Qua
+33°C
+23°C
+23
+23
+22
+22
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+29
+30
+30
+31
+31
+30
+29
+29
+28
+27
+26
+25
+25
Qui
+31°C
+22°C
+24
+24
+23
+23
+23
+24
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
+25
Sex
+32°C
+23°C
+25
+25
+25
+25
+26
+26
+27
+27
+27
+28
+29
+29
+30
+30
+31
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
+26
Sáb
+32°C
+25°C
+25
+25
+25
+24
+25
+26
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
+26
Dom
+33°C
+24°C
+26
+25
+25
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
+26
Seg
+33°C
+24°C
+26
+26
+25
+25
+26
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+25
+25
+24
+23
+22
+23
+24
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+31
+30
+29
+27
+26
+28
+28
+26
+26
+26
+25
+23
+24
+25
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+34
+33
+31
+31
+29
+27
+30
+29
+27

Bez vage i miksera: Brzi čokoladni desert koji se napravi u tren


(FOTO: Shutterstock)

6.2.2023. | 11:35 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2179

Za brzi kolač od kokosa ne treba vam vaga - tek čaša za jogurt od dva decilitra koja će poslužiti za mokre i suhe sastojke.

Egzotičnih sastojaka nema, a tko želi može se poigrati i umjesto kokosovog brašna koristiti mak ili mljeveni rogač, pa čak ubaciti i grožđice, na kockice narezane jabuke ili kruške.

Sastojci za kolač od kokosa i čokolade:


1/2 čaše kiselog vrhnja


1/2 čaše jogurta

1 čaša punomasnog mlijeka

1/3 čaše ulja

1 čaša ribanog kokosa (grubo mljeveno brašno)

2 vanilin šećera

1/2 čaše šećera

2 čaše oštrog brašna

1 žlica pšeničnog griza

1 žličica praška za pecivo

Sastojci za glazuru:

100 grama tamne čokolade

2 žlice ulja

Priprema kolača od kokosa i čokolade:

Šećer pomiješajte u malo mlijeka da se rastopi.

Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih nježno pomiješajte i prebacite u manju posudu za pečenje ili kalup za manje torte koju namastite i pospite brašnom da se tijesto ne lijepi.

Pecite oko 25-30 minuta na 180 °C i čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. Ako je čista, bez mrvica tijesta, spreman je za vađenje iz pećnice.

Kada je kolač pečen, izvadite ga i još vrućeg prelijte čokoladnom glazurom.

Čokoladnu glazuru napravite tako da kockice čokolade za kuhanje otopite na pari i pomiješate sa uljem.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,84%
2. Ne, neću izaći - 33,2%
3. Ne znam - 32,95%
Ukupno glasova: 57023
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI