2.Otvoreno prvenstvo u roštiljanju ʺGrill Slavonica“ na izletištu i ribnjaku u Zarilcu

9.4.2019. | 07:47

Požeška kronika

Pregleda: 2784

Grill Slavonica 2019.
(FOTO: SLUŽBENI PLAKAT)

9.4.2019. | 07:47 | Požeška kronika
Pregleda: 2784

Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Tjednik KRONIKA požeško-slavonska i ŠRD „Londža“ Zarilac organiziraju po drugi puta zanimljivu i vrlo rado prihvaćenu gastro manifestaciju 2. „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“ na izletištu i ribnjaku u Zarilcu (nedjelja) 28. travnja. Pokroviteljstva su se prihvatili Grad Pleternica, Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a manifestaciju podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

Ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja. Kako smo na 1. natjecanju imali ukupno 66 ekipa natjecatelja sa šireg područja Slavonije, iz susjednih županija, svakako očekujemo ove godine i više ekipa i sa šireg područja hrvatske. Na samom mjestu događanja organizirat će se i etno sajam lokalnih OPG-ova, proizvođača hrane i domaće radinosti, a bit će i cilj Biciklijade koja starta iz Pleternice a bicikle voze cijele obitelji. Ujedno ovim događanjem otvaramo sezonu roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju s dolaskom lijepih i toplih proljetni dana, kada svi žele izaći u prirodu nakon duge zime.




Ekipe koje se sastoje od najmanje 4 do 8 osoba trebaju donijeti roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja a organizator osigurava pet vrsta mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta, ražnjića i roštiljske kobasice, ukupno tri kg mesne sirovine, te drva i ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje. Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju roštilja.


od 10.00 okupljanje ekipa, uređenje mjesta za roštiljanje,

11.00 zaduženje mesa, priređivanje paca, pravljenje mješavine i paljenje roštilja,

11.30 doček Biciklijade iz pravca Pleternice

12.00 početak roštiljanja mesa, uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve,

13.00 ocjenjivanje kvalitete roštilja i objed za ekipe, njihove goste i posjetitelje

14.30 proglašenje pobjednika a u nastavku zabava uz TS Satir do večernjih sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI