Zbog proceduralne greške poništen natječaj za imenovanje ravnatelja u Gradskom muzeju Požega

Zbog proceduralne greške poništen natječaj ga imenovanje ravnatelja u Gradskom muzeju Požega
(FOTO: TZ Grads Požege)

9.9.2022. | 11:42 | Ante Mandarić
Pregleda: 3803

Upravno vijeće Gradskog muzeja Požega, dana, 8. srpnja 2022. godine, raspisalo je javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Gradskog muzeja Požega.

Uvjeti koje je Upravno vijeće propisalo su:
- završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij
- najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju
- odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima
- koja nije pravomoćno osuđena ili protiv koje se ne vodi kazneni postupak za neko od
kaznenih djela protiv života i tijela, protiv ljudskih prava i temeljnih sloboda, protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja, protiv osobne slobode, protiv privatnosti, protiv časti i ugleda, protiv spolne slobode, spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, protiv opće sigurnosti, protiv imovine, protiv gospodarstva, krivotvorenja, protiv intelektualnog vlasništva, protiv službene dužnosti, protiv pravosuđa, protiv javnog reda, protiv Republike Hrvatske, protiv strane države ili međunarodne organizacije, a koje je propisano Kaznenim zakonom (Narodne novine, broj: 125/11., 144/12., 56/15., 61/15., 101/17., 118/18., 126/19. i 84/21.).

Kako je vidljivo iz podataka objavljenih na službenoj stranici Gradskog muzeja Požega, na natječaj su se prijavile dvije kandidatkinje: 1. Mirela Pavličić Hein (trenutna ravnateljica) i 2. Nikolina Raguž. Mirela Pavličić Hein dostavila je svu potrebnu dokumentaciju i njena prijava valjana je prema uvjetima javnog natječaja, dok Nikolina Raguž nije dostavila svu traženu dokumentaciju i njena prijava ne ispunjava uvjete natječaja.


Nikolina Raguž ne zadovoljava uvjetima natječaja prema sljedećim kriterijima: nije odgovarajuće struke (ona je biolog i grafički dizajner), nema dovoljno staža u muzeju ili nekoj drugoj kulturnoj, znanstvenoj ili obrazovnoj ustanovi (prema javnom natječaju i Zakonu o muzejima), općenito nema dovoljno radnog staža (ukupni radni staž je manji od potrebnog u struci) i nema dokaz o položenom stručnom ispitu za zvanje u muzejskoj struci.


Zaključak: Kandidatura Nikoline Raguž nije valjana i neće se razmatrati u daljnjem postupku, dok kandidatura Mirele Pavličić Hein ide na daljnje razmatranje i postupak oko izbora kandidata. - navedeno je na stranicama Gradskog muzeja Požega.

Ipak, Upravno vijeće Gradskog muzeja Požega na svojoj 10. sjednici, održanoj 22. kolovoza 2022. godine, donijelo je: odluku o poništenju javnog natječaja za imenovanje ranatelja Gradskog muezeja Požega.

Upravno vijeće Gradskog muzeja Požega utvrdilo je na svojoj 10. sjednici održanoj 22. kolovoza 2022. godine, da je tijekom natječaja došlo do proceduralne pogreške. Na osnovu tog saznanja odlučilo je poništiti Javni natječaj za imenovanje ravnatelja Gradskog muzeja Požega (ur.br. 258/2022) od 24. lipnja 2022. godine, koji je bio objavljen u Narodnim novinama (https://narodne-novine.nn.hr/ - 15 dana od 8. srpnja 2022. godine), Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (https://burzarada.hzz.hr/Posloprimac.Radna.Mjesta.Aspx) i na mrežnoj stranici Gradskog muzeja Požega (https://www.gmp.hr/info/natjecaji). U dokumentima objavljenim na stranicama Gradskog Muzeja Požega vidljivo da je potpisnica ovih dokumenata predsjednica Upravnog vijeća, Marijana Matijević Pejić, mag. hist. et arheo., v.r., a koja možda zna nešto više.

Koji je točan razlog poništenja javnog natječaja i o kakvoj se proceduralnoj greški radi za sada je nepoznato. Također, nakon ovakvog raspleta moguća je i opcija imenovanja v.d. ravnatelja, a za što bi svakako bilo logično da je to aktualna ravnateljica, a ne netko drugi, ali to ćemo doznati u danima koji nam tek slijede.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI