Zbog iznesenih prijetnji: Tražimo neopozivu ostavku HDZ-ovog gradonačelnika Željka Glavića !!!


(FOTO: Arhiv)

25.8.2022. | 22:33 | Ante Mandarić
Pregleda: 8485

Večeras u prostorijama SDP-a u 20:30 sati počela je izvanredna presica Županijskog odbora SDP-a Požeško-slavonske županije s temom neopozive ostavke aktualnog gradonačelnika Požege.

Večeras je u prostorijama SDP-a u Požegi održana presica Županijskog odbora SDP-a Požeško-slavonske županije s temom neopozive ostavke aktualnog gradonačelnika Požege. Na presici su prisustvovali zastupnica u Hrvatskom saboru, Martina Vlašić-Iljkić, predsjednik ŽO SDP Požeško-slavonske županije, Mitar Obradović, predsjednik GO SDP Požega, Dinko Zima i potpredsjednik GO SDP Požega, Luka Samardžija.

Kako doznajemo, šef oporbe Mitar Obradović, inače predsjednik požeško-slavonskog SDP-a javnosti ukazao na evidentne problem s Odmaralištem u Baškoj, navodeći kako je ista zapuštena, puna smeća te da služi kao parking radnika okolnih objekata i to već drugu turističku sezonu za redom, a o čemu smo imali prilike pisati. Inače, Odmaralištem u Baškoj upravlja Grad Požega i aktualni gradonačelnik Požege Željko Glavić. U svome izlaganju Obradović je poentirao:”Gradonačelnik ne zna, ne želi ili ne smije raditi posao za koji je izabran.”


Očigledno isprovociran i revoltiran, gradonačelnik Požege Željko Glavić (HDZ), inače osoba za koju važi da je uglađena i mirna, putem SMS poruke kontaktirao je Mitra Obradovića te mu je prijetio zbog njegovog izlaganja i ukazivanja problema u Baškoj, a koji su po požeški proračun teški više stotina tisuća kuna koje su se mogle, ali nisu, sliti u proračun Grada Požege, sve zbog nesposobnosti Glavićeve administracije.


Kako doznajemo, Glavić je Obradoviću poslao SMS u kojemu piše:”Odgovorio bih na članak na 034, ali Zakon mi ne dopušta pa moram šutiti. Nemojte baš previše o tome zbog sebe!" Očigledno radi se o Odmaralištu Baška čime je zasigurno dao prostora za razne špekulacije i teorije što je gradonačelnika Glavića toliko unervozilo, a potpiruje i kuloarske priče i sumnje da je planirana prodaja iste i to na vrlo suspektan način, govore nam bolje upućeni. Također, iz Glavićevog SMS-a vidljivo je da o Baškoj ne smije davati nikakve izjave jer je očigledno zbog nekoga ili nečega pozvan na ispitivanje na temu Odmarališta u Baškoj.Mitar Obradović izjavio je kako je iznenađen takvom porukom gradonačelnika Glavića prema njemu, a koji je inače šef SDP-a, oporbe, ujedno i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Požege. Ovakvu poruku smatram apsolutno neprimjerenom! - dodao je Obradović.

Inače, kazneni Zakon pod člankom 139. opisuje djelo “prijetnja”, a za što je predviđena zatvorska kazna do jedne godine zatvora ukoliko netko drugome ozbiljno prijeti zlom da bi ga ustrašio ili uznemirio, a što je ovdje zasigurno slučaj. U manje razvijenim i demokratskim zemljama od Republike Hrvatske nezamislivo je da gradonačelnik nekog grada putem SMS poruke prijeti šefu oporbe. Obradović se pita je li trebao šutjeti o njegovom neradu? (op. a. Željka Glavića) Za rubriku vjerovali ili ne. 

Upravo iz svega navedenog Županijski odbor SDP-a Požeško-slavonske županije na čelu s Mitrom Obradovićem traži neopozivu ostavku gradonačelnika Grada Požege Željka Glavića.

Hoće li gradonačelnik Glavić zbog iznesenih prijetnji šefu oporbe Obradoviću, biti pravosudno procesuiran te hoće li biti pozvan na stranačke divane u vladajućem HDZ-u, ostaje za vidjeti.

Bilo kako bilo, ugled nekad uvaženog doktora i dugogodišnjeg ravnatelja požeške bolnice, a danas aktualnog gradonačelnika Požege Željka Glavića, uvelike je poljuljan zbog ove SMS poruke, a za koju si svatko može tumačiti je li prijetnja ili nije. 

U nastavku prenosimo SDP-ovo priopćenje u cijelosti: 

"Konferenciju je otvorio Mitar Obradović. 

Pozdravljam sve nazočne na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji SDP-a Požeško-slavonske županije. 

Tema večerašnje tiskovne konferencije je zahtjev SDP-a Požeško-slavonske županije za ostavkom gradonačelnika prof. dr. sc. Željka Glavića, a neposredni povod za ostavkom je SMS poruka koju sam danas primio od gradonačelnika Željka Glavića. Nakon moje jučerašnje objave na stranicama Facebooka o nepogodi koja je pogodila naš grad nakon posljednjih lokalnih izbora zbog nerada gradske vlasti te da gradonačelnik ne želi, ne zna i /ili ne smije odmaralište Baška dati građanima grada Požege na raspolaganje. Umjesto smijeha Požežana u odmaralištu, odmaralište je zaključano te je puno smeća i u drugoj godini mandata gradonačelnika Željka Glavića.    

Potaknut vjerojatno mojom objavom, koju su prenijeli lokalni mediji, danas sam u 15:37 dobio SMS poruku od našeg gradonačelnika:

"Odgovorio bih na članak na 034, ali Zakon mi ne dopusta pa moram šutiti. Nemojte bas previše o tome, zbog sebe"

Mogu reći da sam iznenađen takvom bahatošću Gradonačelnika, a konačnu poruku koja mi je upućena ne mogu sa sigurnošću shvatiti: da li mi Gradonačelnik prijeti, da li njemu prijete zbog odmarališta Baške te me upozorava ili se radi o nečem drugom. Ne mogu sa sigurnošću znati, ali se osjećam osobno ugroženim nakon ovakve poruke dobivene od gradonačelnika,  koji je član stranke na vlasti. Takvu poruku upućenu članu oporbene stranke, predsjedniku iste stranke, potpredsjedniku  Gradskog vijeća upućenu od strane nekoga tko ima moć stranke na vlasti, ja doživljavam kao prijetnju. Ne razumijem da li mi Gradonačelnik prijeti, da li njemu zbog Baške netko prijeti te mene upozorava ili se radi o nečem trećem???

Nakon njegovog opstruiranja grada i građana u odmaralištu Baška te nakon ovakve bahate poruke, u kojoj traži da se ne priča o radnjama koje ja osobno smatram kriminalnim, a naročito zbog poruke upućeni meni da to ne činim zbog sebe, mi u SDP-u Požeško-slavonske županije smatramo da gradonačelnik grada Požege prof. dr. sc. Željko Glavić više ne može predstavljati građane ovog grada, te zahtijevamo  da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika i to kako zbog građana grada Požege tako i zbog sebe, jer očito jako teško podnosi situacije u kojima građani javno iznose kritike na njegov rad, odnosno nerad. 

Martina Vlašić Iljkić je izjavila: 

Ako je ovo poruka gradskom vijećniku, potpredsjedniku Gradskog vijeća koja je poruka svim drugim građanima koji se odluče prijaviti nepravilnosti. U svom ponašanju se nije odmaknuo od svojih prethodnika, Puljašića i Neferovića koji su komunicirali na sličan način u javnom prostoru i imali slične ispade. Biti netolerantan na kritiku, pogotovo političkog suparnika koji predstavlja građane koji su ga birali je odraz loše političke kulture ili političke nepismenosti. Sporne su ovdje fotografije koje su dokaz nerada, ali te slike nisu nažalost jedini dokaz nerada, takvih slika ima sa područja cijelog Grada. Zbog svega toga tražimo neopozivu ostavku Gradonačelnika jer je to u interesu građana i Grada Požege. "

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI