Završila je anketa: Izabrali ste najvećeg uhljeba Požeštine

Završila je anketa, izabrali ste najvećeg uhljeba Požeštine
(FOTO: 034 portal)

23.2.2023. | 11:18 | Ante Mandarić
Pregleda: 13945

Čitatelji 034 portala ovih su dana birali najvećeg uhljeba Požeštine. Riječ je o POPUP anketi koja je bila ograničena na 2500 ispitanika baziranoj na principu slučajnog korisnika, a gdje su kao ponuđeni kandidati po abecednom redu bili: Ferdinand Troha, Luka Balenović, Maja Petrović, Martina Vlašić-Iljkić, Mitar Obradović i Zdravko Mandić.

Uvjerljivu pobjedu odnio je prvi s popisa, Ferdinand Troha s ostvarenih 700 glasova tj. 28,00% od ukupnog broja ispitanika. Riječ je o aktualnom zamjeniku županice Antonije Jozić, a koji već dugi niz godina obnaša značajne dužnosti u lokalnoj politici. Svojedobno je obnašao dužnost povjerenika Vlade Republike Hrvatske u Gradu Požegi da bi 2009. godine postao zamjenik župana Požeško-slavonske županije, Marijana Aladrovića. Za zamjenika župana biva ponovno 2013. godine izabran, a gdje je uspješno mijenjao Alojza Tomaševića. Četiri godine kasnije tj. 2017. biva izabran za zamjenika gradonačelnika grada Požege, u mandatu Darka Puljašića, da bi na posljednje održanim Lokalnim izborima 2021. godine ponovno postao zamjenik župana Požeško-slavonske županije. Istine radi, u dugogodišnjem radu Ferdinanda Trohe nije zabilježena nikakva afera što ga čini raritetom među kolegama.
Drugo mjesto s ostvarenih 489 glasova tj. 19.56% od ukupnog broja ispitanika dobio je predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije i neuspješni kandidat za gradonačelnika Požege 2021. godine, Mitar Obradović. Bio je pročelnik Porezne uprave područni ured Požega, ravnatelj Doma zdravlja Požeško slavonske županije, pomoćnik direktora Tekija d.o.o., direktor poslovnice FINA Požega, predsjednik Upravnog vijeća Doma umirovljenika Požega, predsjednik Sanacijskog vijeća Opće županijske bolnice "dr. Josip Benčević" Slavonski Brod i predsjednik NK "Slavonija" Požega. Nanizao je ovih godina ne mali broj funkcija, a kako bi svoju karijeru kompletirao, želja mu je postati zastupnik u Hrvatskom saboru i(li) gradonačelnik grada Požege.
Treće mjesto s ostvarenih 451 glasova tj. 18.04% od ukupnog broja ispitanika pripalo je, sada stvarno umirovljeniku, Luki Balenoviću. Riječ je o dugogodišnjem predsjedniku Uprave Orljava d.d. koja se nalazila u državnom vlasništvu, a koja je završila u stečaju. Za njega se moglo čuti tek radi toga što je prije par godina kada je stekao sve uvjete za odlazak u prijevremenu starosnu mirovinu u istu otišao, da bi se već narednog dana vratio na posao i zamrznuo mirovinu. Osim toga, iako je Orljavu d.d. odveo u stečaj, paradoksalno još uvijek se nalazi na čelu Hrvatske gospodarske komore Požeško-slavonske županije, a za što prima ne malu naknadu. Osim toga, medijske stupce punio je zbog državne vile u Velikoj, a koja je osim za smještaj dužnosnika, služila i za alkoholna opuštanja probrane klike.Četvrto mjesto s tek 5 glasova manje ostvarenih nego li Balenović, tj. 446 glasova ili 17.84% dobila je nekadašnja HDSSB-ovka, a koja je svojim prelaskom u HDZ strelovito napredovala u društvenopolitičkoj zbilji Požege, Maja Petrović. Nakon što je aktualni gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić napravio preustroj Gradske uprave, a čime je formiran novi Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Požege postaje pročelnica spomenutog odjela. Napreduje i po stranačkoj liniji, a gdje postaje dopredsjednica požeškog HDZ-a. Zbog svoje sveprisutnosti dobila je nadimak primapročelnica, a sve su glasnije priče kako lokalni HDZ upravo nju želi protežirati u buduću gradonačelnicu Požege.Peto mjesto s ostvarenih 242 glasova tj. 9,68% pripalo je neprikosnovenom HDZ-ovom načelniku općine Brestovac, Zdravku Mandiću, a koji tu funkciju obavlja još od daleke 1993. godine. Osim što općina nema primjerice niti jedan bankomat, vrlo često se među stanovnicima te površinom najveće općine mogu čuti komentari kako načelnik Zdravko Mandić sebi bliskim osobama, i naravno onima sa stranačkom iskaznicom pogoduje prilikom kupoprodaje ili dugogodišnjeg najma poljoprivrednih površina na području Brestovca. Osim što je uspio svoje bližnje uhljebiti u razne javne ustanove, većih afera za sada nije imao.Posljednje, šesto mjesto, s ostvarenih 172 glasova tj. 6.88% pripalo je aktualnoj SDP-ovoj zastupnici u Hrvatskom saboru, Martini Vlašić-Iljkić. Riječ je o nekadašnjoj zaposlenici Grada Požege zadužene za socijalnu skrb, da bi svoj karijerni uspon nastavila na poziciji ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Požegu, a odakle se seli na Markov Trg. Većih afera nije imala, a hoće li svoj CV, ponukana današnjim rezultatima te percepciji javnosti i birača, obogatiti kandidaturom za gradonačelnicu Požege ili će ponovno u Hrvatski sabor, još uvijek je nije poznato.Zanimljiva je borba za drugo mjesto, a gdje se čak tri osobe nalaze u svega nešto više od 1,50%, reklo bi se da su u svojevrsnom “egalu”. Rezultatski nije podbacila niti primapročelnica koja unatoč relativno svježem političkom angažmanu kotira vrlo visoko.

Objektivnosti radi, moguće je da pozicija na prvom mjestu POPUP ankete povećava vjerojatnost klikanja slučajnog korisnika baš na to ime, ali da bi takve tvrdnje dokazali potrebno je provesti više POPUP anketa da bi mogli donijeti valjan zaključak.

Redakcija 034 portala ovogodišnjem pobjedniku izradit će i uručiti svečanu plaketu za najuhljeba Požeštine.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI