>
Pozega
23 svi.
14°C
24 svi.
17°C
25 svi.
18°C
26 svi.
18°C
27 svi.
22°C
28 svi.
21°C
29 svi.
20°C
>
Pozega
23 svi.
14°C
24 svi.
17°C
25 svi.
18°C
26 svi.
18°C
27 svi.
22°C
28 svi.
21°C
29 svi.
20°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Zapečene slane palačinke sa sirom: Jelo koje ćete htjeti jesti opet i iznova

13.11.2022. | 09:35

punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr

Pregleda: 4510

NOVO

Pleternički vatrogasci dobivaju novi dom: „Najvažnije kod vatrogasaca je činjenje dobra i pomaganje drugima“
Analiza lokalnih izbora u Kutjevu: HDZ u Grabarju ostvario slabiji rezultat. Venje, Mitrovac i Ferovac iznenađenje
Javni poziv za sufinanciranje programa/projekata u sportu od interesa za opće dobro na području PSŽ u 2025. godini
Aktivan vikend veterana NK Kutjevo: Put u Kupres u znaku nogometa i prijateljstva
Poznati izvođači novih skladbi „Zlatnih žica Slavonije 2025.’
Opasan narativ lokalnog SDP-a: Neutemeljene optužbe o krađi glasova ugrožavaju povjerenje u demokratski proces
Iz Policije apeliraju na maturante da dostojno i mirno proslave završetak školske godine
Početak Škole u prirodi: Prva grupa učenika već idući tjedan putuje u Bašku
Doc. dr. sc. Miroslav Popović novo je pojačanje nastavnog tima Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi
Investicijom vrijednom 3,7 milijuna eura Orljavac postaje središte palijativne skrbi županije


(FOTO: Getty Images)

13.11.2022. | 09:35 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 4510

Manicotti je popularno jelo talijansko-američkog porijekla. Obično se odnosi na dvije vrste recepta – već gotovu cjevastu tjesteninu koja se puni sočnim punjenjima, ili malim palačinkama – crespelle – koje se nadijevaju sirom i špinatom te zapeku u pećnici.

Mi vam donosimo recept za potonju varijantu koja iziskuje nešto više truda, ali se priprema od sastojaka koji se mogu naći u svakoj trgovini. Povrh svega, puno je lakše nadjenuti palačinku nego komad cjevaste tjestenine.

Možete pripremiti više palačinki unaprijed, zamrznuti ih i po želji zagrijati u pećnici. Nakon pečenja manicotti poslužite s nešto pokapanog maslinovog ulja, uz svježi peršin i naribani parmezan.


Sastojci za manicotti:
Sastojci za palačinke:
6 velikih jaja
375 ml vode
150 g brašna
prstohvat soli
biljno ulje za pečenje


Sastojci za nadjev:
750 ml umaka od rajčice
675 g sira ricotte
600 g smrznutog nasjeckanog špinata
225 g naribane mozzarelle
30 g naribanog parmezana
2 žumanjkasol i papar po želji

Priprema manicottija:
- Pripremite palačinke: u mikseru istucite jaja na velikoj brzini dok ne postanu svijetla i prozračna. Smanjite brzinu i postepeno umiješajte brašno, sol i vodu. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica. Pokrijte smjesu krpom i pustite da odstoji dva sata.
- Zagrijte malo ulja u tavi pa ispecite palačinke na uobičajeni način. Za svaku palačinku upotrijebite dvije žlice smjese.
- Napravite nadjev: istisnite višak vode iz odmrznutog špinata te ga pomiješajte u velikoj zdjeli s ricottom, naribanom mozzarellom i naribanim parmezanom. Umiješajte žumanjke, te začinite sa solju i paprom.
- U vatrostalnu posudu za pečenje stavite trećinu umaka od rajčice, pa na nju poslažite palačinke koje ste nadjenuli s po dvije žlice sirne smjese.
- Ostatak umaka od rajčice premažite preko poslaganih palačinki i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 do 45 minuta.
- Pustite da se jelo ohladi oko 15-ak minuta prije nego što palačinke počnete vaditi iz vatrostalne posude. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Ne, neću izaći - 33,84%
2. Da, izaći ću - 33,36%
3. Ne znam - 32,79%
Ukupno glasova: 2284
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI