Vlašić Iljkić:’Inspekcija Gradu Požegi nalaže žurno uklanjanje svih nepravilnosti na dionici Požega-Mihaljevci’

FOTO: MVI/HDZ

28.11.2023. | 20:55 | Priopćenje Martina Vlašić Iljkić
IZVOR: Priopćenje
Pregleda: 5854

Zbog čestih stradavanja na županijskoj cesti ŽC 4253, u Požeško-slavonskoj županiji i to na dionici granica grada Požege – Mihaljevci, zastupnica u Hrvatskom saboru Martina Vlašić Iljkić je dana 11. listopada 2023. godine upozorila ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića na taj problem te je zatražila njihovo očitovanje.

Zbog čestih stradavanja na županijskoj cesti ŽC 4253, u Požeško-slavonskojžupaniji i to na dionici granica grada Požege – Mihaljevci, kao zastupnica uHrvatskom saboru, 11. listopada 2023. godine, upozorila sam ministra unutarnjihposlova g. Davora Božinovića i ministra mora, prometa i infrastrukture g. OlegaButkovića na taj problem i zatražila njihovo očitovanje. Zatražila sam izvješće odosadašnjim aktivnostima kao i poduzimanje žurnjih radnji za smanjivanje brojanesreća i poginulih na toj dionici.

Naime, baš na toj dionici su prethodnih mjeseci evidentirane teške prometnenesreće u kojima je zabilježeno smrtno stradavanje mlade djevojke i više teškoozlijeđenih osoba. Tijekom proteklih nekoliko godina na navedenoj dionici stradaloje više desetaka osoba, a sve nesreće i nisu prijavljeni policiji.


Iako iz izvješća policije proizlazi da su za nesreće odgovorni vozači, iz odgovoraministara vidljivo je kako struka iz područja sigurnosti prometa tvrdi da ta dionicaobiluje brojnim tehničkim nedostacima od duljine horizontalne i vertikalnepreglednosti (da je iste bilo djevojka ne bi stradala), neprimjerenog ograničenja od90 km/h pred zavojem i nepreglednim usjekom, neodržavanja putnih kanala i nepostojanja zaštitne ograde, održavanja bankina, prisutnosti vode i loše riješenogsustava odvodnje iste s kolnika, nepravilno izvedenih nagiba na kolniku i pojaveprstenastih pukotina u istom itd.


Zatražila sam nadzor te upute nadležnoj Županijskoj upravi za ceste, zaotklanjanje eventualno utvrđenih nedostataka, ali i prijedlog rješenja na cesti injenoj opremi s ciljem sprječavanja daljnjih stradavanja. Zatražila sam i odgovorna pitanje jesu li radnje obuhvatile prijedloge nadležnima da tehničkim rješenjimanedostatke otklone, kontaktirali Inspekciju cestovnog prometa i kani li seeventualno na navedenu dionicu, ako već jesu, a po izvješćima jesu, utvrdili da senajveći broj nesreća događa zbog brzine, postaviti nadzorne kamere ilipreventivne radare – upozorivače na opasnu dionicu?

Unatoč tome što su nepravilnosti nadzora u periodu od 2016.- 2020. godine, kakoslijedi iz odgovora ministra Butkovića, otklonjene, izuzetno sam zadovoljna što jetemeljem moga podneska izvršen ponovni inspekcijski nadzor predmetne cesteprilikom kojeg su utvrđeni nedostatci u održavanju kolnika, bankina, vertikalnesignalizacije I zaštitne ograde. Nadalje, inspekcija će izreći Gradu Požegi upravnemjere za žurno uklanjanje svih zapisnički utvrđenih nepravilnosti. Ako je i jedanživot ovime spašen, puno je!

U Požegi, 28. studenog 2023. godine, Martina Vlašić Iljkić, saborska zastupnicaSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI