USKOK se oglasio o jučerašnjem slučaju

FOTO: USKOK/ Grad Požega

20.9.2023. | 20:26 | Redakcija 034
Pregleda: 10177

Nastavno na jučerašnji članak, koji možete pročitati OVDJE, u kojem smo pisali o ozbiljnim sumnjama koje su se pojavile oko gradonačelnika Požege, dr. sc. Željka Glavića, u svezi s nezakonitim pogodovanjem gradskim zemljištem, o svemu se oglasio Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), a kako smo i najavili, dobiveni odgovor objavljujemo u cijelosti:

“Poštovani,

povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti dati informaciju o tome provode li se određeni izvidi ili ne, budući da su sukladno zakonskim odredbama izvidi tajni.


S poštovanjem,


Sergej Abramov

glasnogovornik USKOK-a”

Odgovor USKOK-a bio je očekivan, no bolje upućeni u pravosudne odnose uvjeravaju nas da je riječ o indirektnoj potvrdi da se oko svega još uvijek provode izvidi, a čiji rezultati još uvijek nisu poznati.

Podsjetimo, Grad Požega 8. studenog 2018. godine ciljano je raspisao natječaj za prodaju građevinskog zemljišta gospodarske namjene u poduzetničkoj zoni, točnije u Industrijskoj ulici, a za što su čak i javno dobro-cesta Arslanovci (dio te ceste), pretvorili u građevinsko zemljište, a koji je proveden 20. studenog 2018. godine.

Gotovo pet godina kasnije pojavile su se ozbiljne sumnje u nezakonito pogodovanje gradskim zemljištem, i to na način da kupac zemljišta prodanog po povlaštenim uvjetima u roku od tri godine nije ispunio ugovorom propisane uvjete, dok aktualni gradonačelnik Požega, dr. sc. Željko Glavić, navedeno zemljište već gotovo dvije godine od proteka krajnjeg roka za poštivanje ugovora nije tražio povrat spornog zemljišta. Za sada nije poznato kako će se navedena situacija razviti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI