Usklađivanje sa zakonskim odredbama: Podignuli plaću HDZ-ovom gradonačelniku Vinku Kasani

FOTO: 034 portal

26.3.2023. | 00:40 | Redakcija 034 portala
Pregleda: 3502

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana (HDZ) od nove godine uistinu može reći kako je Republika Hrvatska ulaskom u Schengen postala jedna od 15 najrazvijenijih zemalja u svijetu i da je život postao bolji, kako to tvrdi predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i njegovi ministri.

Naime, Gradsko vijeće Grada Lipika na 14. sjednici održanoj u prosincu 2022. godine, donijelo je odluku o povećanju osnovice plaće gradonačelnika Lipika. Tako je s dosadašnjih 453 eura, osnovica za izračun plaće podignuta za čak 58 eura mjesečno, a koja danas iznosi 511 eura. Naravno, na taj iznos za svaku godinu radnog staža osnovici plaće gradonačelnika dodaje se 0,5%, a što se na kraju u Lipiku množi s koeficijentom plaće od 4,60.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Lipika pitanje o kolikom se konkretno povećanju plače gradonačelnika Kasane radi, postavila je vijećnica Domovinskog pokreta, Vedrana Vondrak, a koja nije dobila konkretan odgovor već tek šturo objašnjenje voditeljice Odsjeka za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Lipika Gordane Horvat, kako je riječ o usklađivanju sa zakonskim odredbama.


Uvidom u imovinsku karticu iz 2021. godine vidljivo je kako je dosadašnja plaća lipičkog gradonačelnika iznosila 2733,56 eura mjesečno u brutu. Ono što je svakako još zanimljivo, a što smo slučajno uočili provjerom imovinske kartice je činjenica da Kasana posjeduje čak 40 nekretnina, doduše uglavnom oranica.


Riječ je o HDZ-ovom gradonačelniku Lipika u trećem mandatu, predsjedniku Županijske skupštine Požeško-slavonske županije i dopredsjedniku Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Vinku Kasani, još jednom u nizu HDZ-ovih kapitalaca kome je upala žlica u med. Nacionalno poznat postao je nakon što je dobio 371.975 kuna iz državnog projekta za Spas Slavonije, za privatan biznis, naravno.

S obzirom na činjenicu da je voditeljica Odsjeka vješto izbjegla dati vijećnici konkretan odgovor, ostaje nam za pričekati ažuriranje imovinske kartice da vidimo za koliko novca mjesečno je točno plaća HDZ-ovog gradonačelnika Lipika usklađena sa zakonskim odredbama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI