UO Plesna radionica Ilijane Lončar kreće na šestodnevno gostovanje u Šibenik

FOTO: UO Plesna radionica Ilijane Lončar

24.7.2023. | 11:40 | UO Plesna radionica Iliijane Lončar
Pregleda: 1211

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kreće na šestodnevno gostovanje u Šibenik. Sa svojim dvadesetominutnim programom "Zajedno različiti" uspjela je proći selekciju organizatora 12. Šibenskog plesnog festivala, Plesnog teatra Sjene u suorganizaciji Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik.Ovogodišnji program Festivala koji će se održati 25. - 29. srpnja, zadržao je međunarodni epitet te donosi čak 28 programa, od toga 8 u glavnom dijelu i 12 u popratnom dijelu Festivala.


Plesni umjetnici, pedagozi , koreografi i plesači dolaze iz Izraela, Mađarske, Portugala, Francuske, Italije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.


Šibenski plesni festival od svojih početaka razvija politiku uključivanja te je okrenut različitim plesnim estetikama, vodeći računa o pratećem programu u okviru kojeg odabiru najbolje od amaterske plesne scene i podupiru nove pravce u suvremenoj plesnoj umjetnosti inzistirajući na vrhunskoj kvaliteti programskog sadržaja i tehničkoj izvedbi.Dok će se glavni festivalski program održati na tvrđavama sveti Mihovil i Barone, prateći dio programa održat će se na Trgu Republike Hrvatske, na Trgu Poljana, u Muzeju grada Šibenika te na zelenoj pozornici Nezavisnog kulturnog centra Azimut.

Nastup požeških plesačica Karle Paukner, Tonke Potnik, Katarine Musić, Lore Matoš, Larise Zelenbaba, Hane Krpan, Marte Matošević i Jurje Mautner po rasporedu je 27. srpnja s početkom u 20,30 na Trgu Poljana.

Ovo gostovanje, osim predstavljanja požeške suvremene plesne scene, obuhvaća i praćenje svih festivalskih predstava te sudjelovanje na panel diskusiji "Plesna umjetnost kao proizvod / Nezavisni plesni umjetnici na svjetskom tržištu". Dio važnih pitanja na koja će tijekom panel diskusije odgovore dati menadžeri u plesnoj umjetnosti, komunikacijski stručnjaci te nezavisni plesni umjetnici su:

Kako živjeti od plesne umjetnosti?

Kako izgraditi prepoznatljivo ime na plesnoj karti svijeta?

Kako komunicirati, a kako prodavati svoje plesne predstave?

Također će panelisti s bogatim iskustvom dati mnoštvo korisnih savjeta mladim plesnim umjetnicima koji se probijaju na međunarodnoj plesnoj sceni.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI