UO Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja projekt organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava ʺSvi na plesnu predstavuʺ


(FOTO: UO Plesna radionica Ilijana Lončar)

15.3.2022. | 12:37 | 034portal
Pregleda: 1786

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja projekt organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava "Svi na plesnu predstavu" u suradnji s Gradskim kazalištem Požega i projektom "Treća je dječja". Gostovanje je realizirano uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.U Gradskom kazalištu Požega, 19. ožujka 2022. godine održava se predstava "LI, LI, LIJANA" u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava s početkom u 11 sati, a ista je namjenjena djeci od 4 do 11 godina.


Ulaznice za ovu predstavu iznose 25 kuna te ih je moguće rezervirati putem obrasca koji možete pronaći OVDJE ili na broj mobitela 098 884 057. Djeca do 12 godina ne trebaju Covid potvrdu, a odrasli ulaze u kazalište uz predočenje valjane Covid potvrde, negativnog testa ili potvrde o preboljenju.
KRATKI OPIS PREDSTAVE:
Neverbalna predstava za djecu, nastala je na ideji poigravanja linijom kao tjelesnim i vizualnim elementom, inspirirana crtanim filmom “La Linea”. Svjetlosno poigravanje linijom izaziva plesačicu da ju slijedi i ulovi kako bi utjelovila njenu linijsku pojavnosti u svom plesu proizvodeći različite, no ponovno djeci prepoznatljive tjelesne forme i likove.

U potrazi za svjetlom u kojem želi otplesati svoj ples pripremljen za publiku, nailazi na razne prepreke koje čine da njen pokret i ples promijeni kvalitetu i karakter. Tako špaga čini njen pokret mekanim, periskop ju čini krutom, selotejp ju zalijepi za pod, dok joj mrak oduzima kontrolu nad vlastitim tijelom. Duhovitim utjelovljenjima plesačice, koja se pretapaju iz jednog u drugi, nestajanjima i izranjanjima iz svjetla, u brzom ritmu koji oponaša ritam crtanih filmova, gradi se scenski lik koji sve može, ponešto i uspije, a uglavnom se ozbiljno igra sobom, svjetlom i rekvizitom.

 

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI