UDRUGA „MALI PRINC“ „Svjetski dan svjesnosti o autizmu“

FOTO: Udruga Mali princ

25.3.2022. | 12:54 | Udruga Mali princ
Pregleda: 1889

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu dana 2. travnja, Udruga ,,Mali Princ'' u Požegi organizira niz aktivnosti kojima želi skrenuti pozornost javnosti na sve veći problem ovog poremećaja koji se kod pojedinca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

U nastavku kronološki navodimo aktivnosti koje će udruga ,,Mali Princ'' održati povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu:

1. 25. ožujka 2022.g. u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Požegi, Industrijska 39 s početkom u 17,00h; interaktivno predavanje za roditelje: „Roditeljstvo u najboljem interesu djeteta i protektivni faktori mentalnog zdravlja roditelja“.


Voditeljice: Marija Krip, univ.spec.klin.psih. i Lidija Budimir mag.psih.


2. 26. ožujka 2022.g. u prostorijama udruge „Mali princ“ u Požegi, Hrvatskih branitelja 11a s početkom u 10,00h; plesna radionica za djecu.

Voditeljica: plesna pedagoginja Ilijana Lončar.

3. 31. ožujka 2022.g. u prostorijama udruge „Mali princ“ u Požegi, Hrvatskih branitelja 11a, radni sastanak na temu: Problemi vezani uz organizaciju skrbi za djecu s poremećajem iz spektra autizma i dr. neurorazvojnih poremećaja.

Stručne suradnice radnog sastanka: prof.dr.sc. Slavka Galić, spec. kliničke psihologije i Ivana Vidović mag. logoped.

4. 2. travnja 2022.g. u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Požegi, Industrijska 39 s početkom u 9,00h; radionica namijenjena roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, pomoćnicima u nastavi i stručnim suradnicima.

TEMA: Primjena vizualnih strategija podrške s ciljem stvaranja komunikacijski poticajnog, inkluzivnog okruženja za djecu i odrasle s komunikacijskim teškoćama.

Voditeljica: Ivana Kljaić mag.eduk.rehab.

5. 2. travnja 2022.g. Kazališna kavana Požega s početkom u 17,00h; humanitarni PUB KVIZ; Suradnja i pomoć u organizaciji događaja: Savjet mladih grada Požege

6. 3. travnja 2022.g. u prostorijama udruge „Mali princ“ u Požegi, Hrvatskih branitelja 11a s početkom u 10,00h; povodom obilježavanja „Svjetskog dana činjenja dobrih

djela“: društvene aktivnosti koje će se provesti u suradnji s članovima udruge Oppidum s ciljem podizanja svijesti o inkluziji i socijalnoj integraciji djece s teškoćama u razvoju.

Postoje različiti oblici ljudskog postojanja. Autizam je jedan od njih.

To ne znači da ne treba podršku i da nije invaliditet. To znači da su autistična djeca prvenstveno djeca. Ljudska bića.

Ako svatko od nas poradi na osobnim predrasudama spram osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, ako vjerujemo da je važno prihvatiti nebrojene različitosti u nebrojenim kombinacijama, tada smo na dobrom putu da uistinu budemo uključivi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI