U Ruševu održana komemoracija za žrtve komunističkih zločina počinjenih u travnju 1945.

24.4.2023. | 12:33

Udruga Put, istina i život

Pregleda: 2001

FOTO: Udruga put, istina i život

24.4.2023. | 12:33 | Udruga Put, istina i život
Pregleda: 2001

Jučer (nedjelja, 23.4.) se u organizaciji Udruge građana "Put, istina i život" u Ruševu održala komemoracija za žrtve komunističkih zločina počinjenih u travnju 1945. godine.

U 10 i 30 su kod spomenika posvećenom žrtvama položeni lampioni i svijeće, a u 11 sati održana je sveta misa koju je predvodio velečasni Ivan Zirdum.
Poslije svete mise formirala se kolona sjećanja koja se svečenim hodom uputila prema spomeniku u središtu sela, gdje je upriličen prigodni program.


Sve prisutne pozdravila je predsjednica Udruge Put gospođa Andrijana Plavi. Državnu himnu otpjevala je pjevačka sekcija Matice umirovljenika općine Čaglin, a potom je održana minuta šutnje za sve žrtve. Anamarija Plavi tada je pročitala imena dosad identificiranih žrtava.Vijence su položili izaslanstvo članova žrtava na čelu s gospodinim Stjepanom Jakabom Pištom, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja na čelu s ravnateljicom Uprave za zatočene i nestale gospođicom Ivonom Paltrinieri, izaslanstvo Požeško-slavonske županije i općine Čaglin na čelu sa županicom Antonijom Jozić i načelnikom Daliborom Bardačom, izaslanstvo grada Đakova na čelu s gradskim vijećnikom Ivicom Sliškovićem, izaslanstvo Udruge Put na čelu s predsjednicom gospođom Plavi i izaslanstvo Udruge za sport i rekreaciju "Josip Knežević" iz Ljeskovice na čelu s predsjednikom Josipom Tušekom, a potom su predstavnici ostalih žrtvoslovnih udruga položili lampione i svijeće.Velečasni Zirdum tada je predvodio molitvu za sve žrtve kojih smo se danas prisjećali.

Prisutnima su se tada obratili predstavnik obitelji žrtava gospodin Stjepan Jakab Pišta, načelnik općine Čaglin gospodin Bardač, predstavnik grada Đakova gospodin Slišković, Požeško-slavonska županica gospođa Jozić i predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja gospođica Paltrinieri.Za kraj službenog dijela programa pjevačka sekcija Matice umirovljenika općine Čaglin otpjevala je pjesmu "Volim te, zemljo mila".

Potom se još jednom svima prisutnima obratila predsjednica Udruge Put zahvalivši svima na dolasku u Ruševo i pozvavši sve goste na domjenak u mjesnom vatrogasnom domu.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI