NASLOVNADRUŠTVO
U Lipiku se okupili ravnatelji slavonskih ustanova socijalne skrbi

FOTO: Compas

U Lipiku se okupili ravnatelji slavonskih ustanova socijalne skrbi

5.12.2018. 06:52 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 538

U organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u lipičkom Centru za pružanje usluga u zajednici u utorak 4. prosinca je održan jedan od tri aktiva ravnatelja ustanova socijalne skrbi (preostala dva u Zagrebu i Splitu; prema regijama).

U Lipiku je prisustvovalo više od 50 ravnateljica i ravnatelja svih ustanova socijalne skrbi od Vukovara do Virovitice, a obuhvaćeni su centri za socijalnu skrb, dječji domovi, domovi za odgoj, centri za pružanje usluga u zajednici, domovi za odrasle osobe i centri za rehabilitaciju, odgoj i obrazovanje.

„Za nas je velika čast što je resorno Ministarstvo izabralo baš Lipik i našu ustanovu za domaćinstvo ovakvog značajnog skupa. Trudimo se biti prepoznati te smo otvoreni za sve aktivnosti koje mogu pridonijeti razvoju socijalne skrbi, podizanju kvalitete i razvoju ustanova.“, izjavio je Ivan Pušćenik, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.


Svrha aktiva je informiranje ravnatelja o žurnim aktivnostima koje trebaju poduzeti sve ustanove socijalne skrbi i Ministarstvo, a tiču se zaštite podataka, otvaranja novog komunikacijskog kanala između ustanova i Ministarstva, nabave računalne opreme te obveza odgovornih osoba. Na aktivu je predstavljen i razvoj informacijskog sustava socijalne skrbi, kao i obveza važnosti unosa podataka.
Tagovi: lipik, centar za socijalnu skrb, okupili se ravnatelji slavonskih centara za socijalno, ivan puscenik