Trik za najfiniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima

FOTO: Getty Images

11.7.2020. | 09:10 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3657

Ova metoda kuhanja kukuruza jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno...

Postoji više načina za kuhanje kukuruza. No samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.


Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
1 litra vode
200 ml mlijeka
115 grama maslaca
1 čajna žlica soli


Priprema:
1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

2. U velikom loncu zagrijte vodu.

3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelomično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Dobar tek!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEP
KUKURUZ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI