Tko bi mogao biti novi-stari gradonačelnik Požege?

Mogući kandidati za gradonačelnika Požege
(FOTO: 034 portal)

3.2.2024. | 09:52 | Redakcija 034 portala
Pregleda: 6559

Iako je do lokalnih izbora više od godinu dana, kampanja će biti kratka, jer su pred nama prvo europski pa parlamentarni pa predsjednički izbori. Većina stranačkih kandidata bit će involvirana u sve te izbore pa će se samim time voditi i kampanja za gradonačelnika Požege.

Najveća borba vodit će se u SDP-u između Martine Vlašić Iljkić i Mitra Obradovića. Oboje znaju da u utrci za gradonačelnika nemaju šanse pa im je borba isključivo za 2. ili 3. mjesto na listi kako bi si osigurali saborsku fotelju. Tu je u većoj prednosti Martina Vlašić Iljkić pa je za očekivati kako će kandidat za gradonačelnika biti Mitar Obradović. Bez šansi nije niti Dinko Zima, koji može iskoristiti borbu za saborsku fotelju, kako bi bio kandidat za gradonačelnika, posebno ako HDZ kandidira Borislava Milićevića.

Kod HDZ-a pak neke pretjerane borbe i nema. Nakon pobjede na državnim izborima u Požegi, AP odlučit će kako je kandidat za gradonačelnika dr. Glavić. Iako se spominje ime Borislava Milićevića, jer je zamjenik gradonačelnika i šef požeškog HDZ-a, da je to stvarno tema, onda bi dr. Glavić nakon 2 godine i 1 dana podnio ostavku i tako nominirao svog nasljednika. Jasno je kako dr. Glavić ne želi u prijevremenu političku mirovinu. U slučaju poraza u Požegi na državnim izborima, što je ravno čudu, kandidatkinja bi mogla biti i pročelnica Maja Petrović, kao kandidatkinja onog dijela požeškog HDZ-a koji egzistira od ’90-ih.


Druge stranke, ako postoje, nisu ni naslutiti dale da će imati kandidata, a od nezavisnih kandidata moguća je kandidatura Zdrava Ronka koji bi u slučaju da se kandidira s 25% glasova zasigurno ušao u drugi krug, a onda je svašta moguće, posebno ako ide na kandidata HDZ-a kojemu je bio „anđeo čuvar“, jer tada mnogi „gafovi“ aktualnog gradonačelnika i ne bi bili iznenađenje. Ronko je duhom mlad koji voli reći da nije bitno koliko godina života imate već koliko imate života u godinama, a lokalni izbori bit će nedugo nakon inauguracije Trumpa ili Biedena pa ako može SAD, zašto ne bi mogla i Požega.


U nekoliko narednih članaka detaljnije će se analizirati kandidati po strankama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI