Strojarska zanimanja kroz projekt „STRuKA i TI” donijet će boljitak i požeškim učenicima

Struka i ti- Tehnička škola Pž
(FOTO: Ustupljena fotografija)

25.5.2023. | 09:18 | PR
Pregleda: 1286

Tehnička škola Požega jedna je od partnerskih škola na projektu „STRuKA i TI” kojim će se modernizirati strukovno obrazovanje i povećati kvaliteta učenja temeljenog na radu u podsektoru strojarstva. Nositelj projekta je Tehnička škola Karlovac, a zahvaljujući ciljevima projekta, kroz modernizirano obrazovanje u podsektoru strojarstva razvit će se kvalitetni kadrovi koji će ovladati vještinama i kompetencijama danas iznimno traženim na tržištu rada.

Modernim strukovnim obrazovanjem povećat će se kvaliteta učenja kroz fokus na praktična znanja. U tom pogledu Tehnička škola Požega nudi raznolik spektar zanimanja kao što su tokar, strojobravar, autolimar, automehaničar, autoelektričar, računalni tehničar za strojarstvo, strojarski računalni tehničar, tehničar za elektroenergetiku i tehničar za mehatroniku.

Djeca koja pohađaju ta zanimanja dobit će priliku od sljedeće godine dio praktične nastave pohađati i u suvremeno opremljenim novim prostorijama Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Uz to, otvaraju im se mogućnosti za studijska putovanja, obilaske proizvodnih pogona kako bi iz prve ruke doznali sve što ih zanima iz struke.


Osim Tehničke škole Požega, među partnerskim školama je i Srednja škola Slunj, Obrtnička i tehnička škola Ogulin te Strukovna škola Gospić.


U vremenu kada na tržištu rada nedostaje strukovnih zanimanja, školovanje za CNC operatera, tokara, alatničara, strojobravara, instalatera grijanja i klimatizacija, vodoinstalatera, limara JMO, autolimara JMO, automehaničara JMO, računalnog tehničara za strojarstvo, strojarskog računalnog tehničara ili automehaničara, danas mladim ljudima pruža priliku u bolje sutra kroz kvalitetnije zapošljavanje, bolje plaćene poslove ili jednostavno - dobru podlogu za daljnje obrazovanje.

Više informacija o projektu i upisima saznaj na mrežnoj stranici „STRuKA i TI” te na Tehnička škola Požega.*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI