Strojarska zanimanja kroz projekt „STRuKA i TI” donijet će boljitak i požeškim učenicima

25.5.2023. | 09:18

PR

Pregleda: 845

NOVO

Prijave za Rukometni kamp u Velikoj (za dječake 2009., 2010., 2011. i 2012. godišta) traju do 15. 06. 2023.
DRUGI PUT ĆE PAMETNIJE... Učenik pleterničke škole zaprijetio učenicama da se nalaze na njegovom popisu za odstrel
Krpelji ove godine brojniji nego ikad. Što činiti?
PLETERNICA JE BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN FRIZERSKI SALON: Valentina Marijanović odlučila je pretvoriti svoje snove u stvarnost
Policija ga poslala na izvanredni tehnički: ’Najbolje je da kupimo aute i držimo ih u garaži, a vozimo aute s prigušivačima zvuka, raznim filterima i hrpom plastike’
Svećenik iz N. Gradiške slao uznemirujuće poruke dječaku.
Čestitka ekumenskg patrijarha biskupu Škvorčeviću
Uspješno testiran sustav 112, preko 80 posto mobitela primilo prvu poruku
Katolička gimnazija u Požegi organizirala dvanaesti humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“ u Požegi
KUTJEVO: 31-godišnjakinja dragovoljno predala marihuanu

Struka i ti- Tehnička škola Pž
(FOTO: Ustupljena fotografija)

25.5.2023. | 09:18 | PR
Pregleda: 845

Tehnička škola Požega jedna je od partnerskih škola na projektu „STRuKA i TI” kojim će se modernizirati strukovno obrazovanje i povećati kvaliteta učenja temeljenog na radu u podsektoru strojarstva. Nositelj projekta je Tehnička škola Karlovac, a zahvaljujući ciljevima projekta, kroz modernizirano obrazovanje u podsektoru strojarstva razvit će se kvalitetni kadrovi koji će ovladati vještinama i kompetencijama danas iznimno traženim na tržištu rada.

Modernim strukovnim obrazovanjem povećat će se kvaliteta učenja kroz fokus na praktična znanja. U tom pogledu Tehnička škola Požega nudi raznolik spektar zanimanja kao što su tokar, strojobravar, autolimar, automehaničar, autoelektričar, računalni tehničar za strojarstvo, strojarski računalni tehničar, tehničar za elektroenergetiku i tehničar za mehatroniku.

Djeca koja pohađaju ta zanimanja dobit će priliku od sljedeće godine dio praktične nastave pohađati i u suvremeno opremljenim novim prostorijama Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Uz to, otvaraju im se mogućnosti za studijska putovanja, obilaske proizvodnih pogona kako bi iz prve ruke doznali sve što ih zanima iz struke.


Osim Tehničke škole Požega, među partnerskim školama je i Srednja škola Slunj, Obrtnička i tehnička škola Ogulin te Strukovna škola Gospić.

U vremenu kada na tržištu rada nedostaje strukovnih zanimanja, školovanje za CNC operatera, tokara, alatničara, strojobravara, instalatera grijanja i klimatizacija, vodoinstalatera, limara JMO, autolimara JMO, automehaničara JMO, računalnog tehničara za strojarstvo, strojarskog računalnog tehničara ili automehaničara, danas mladim ljudima pruža priliku u bolje sutra kroz kvalitetnije zapošljavanje, bolje plaćene poslove ili jednostavno - dobru podlogu za daljnje obrazovanje.

Više informacija o projektu i upisima saznaj na mrežnoj stranici „STRuKA i TI” te na Tehnička škola Požega.*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI