Srednjoškolcima u Pleternici i Požegi, uz održana preventivna predavanja, predstavljena kampanja „Postani policajac/policajka“

Predavanje srednjoškolcima
(FOTO: PU PSŽ)

22.3.2024. | 08:31 | PU PSŽ
Pregleda: 1123

U četvrtak 21. ožujka 2024. u Pleternici u izdvojenom razredu Ekonomske škole i u Požegi u Obrtničkoj školi, policijski službenik za prevenciju Policijske uprave požeško-slavonske Miro Miličević učenicima je predstavio kampanju „Postani policajac/policajka“.Navedena kampanja se provodi s ciljem boljeg informiranja učenika o programima srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. Učenicima je tom prigodom prezentiran rad policije, te su upoznati s uvjetima za upis kandidata u navedene programe srednjoškolskog obrazovanja koji provodi Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ u Zagrebu.

Tijekom predstavljanja navedene kampanje učenicima u Pleternici je održano i preventivno predavanje „ALKOHOL I MLADI VOZAČI“, gdje su upoznati sa štetnostima koje kod mladih vozača izaziva konzumacija alkohola i neželjenim posljedicama koje može izazvati alkoholizirani sudionik u prometu. Također su upoznati sa zakonskim odredbama koje se odnose na alkohol i mlade vozače u prometu.

Učenicima Obrtničke škole u Požegi, uz navedenu kampanju, je održano i preventivno predavanje na temu vršnjačkog nasilja s naglaskom na opasnost od sve prisutnijeg „elektroničkog nasilja“. U okviru predavanja prezentirano im je što je to vršnjačko nasilje, koji su mu oblici, kako se zaštititi, ali i zašto ga ne činiti. Na kraju je zaključeno da svako nasilje vodi u samo još veće nasilje i da su nasilnici zapravo i sami često žrtve nasilja, bilo verbalnog, fizičkog ili nekog od oblika nasilja preko društvenih mreža.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI