Strašni prizori u Slavoniji: Leševi ubijenih svinja na ulici uz cestu

Leševi svinja
(FOTO: Društvene mreže- Marko Majer)

17.9.2023. | 09:58 | dnevno.hr
IZVOR: dnevno.hr
Pregleda: 2654

Uznemirujući prizori stižu iz slavonske općine Andrijaševci. Na društvenim mrežama jedan Slavonac podijelio je fotografije sa svoje farme na kojoj su mu inspektori ubili 40 svinja zbog svinjske kuge, a onda leševe eutaniziranih životinja samo ostavili pred kućom, uz ulicu. Leševi su, kaže stočar Marko, satima tako stajali.

”Bilo ih je devet bolesno, ali svih 40 su ubili”, govori Marko za portal Dnevno.hr.
"Ljudi su znali čekati satima sa 40-50 trupala u dvorištu. Danas smo još i dobro prošli, relativno je brzo bilo”, kaže Marko.

“Ovo kako se sad radi nikako nije higijenski. Trebao bi kamion prolaziti i pokupiti svinje čim se izvrši eutanazija. Ovako stoje satima u dvorištu i čekaju da ih netko pokupi i odveze”, dodao je.

Ista je sudbina dočekala i svinje na drugih desetak drugih gospodarstava.“Ja ću se vratiti, pa makar imali samo 4-5 svinja samo za sebe, iako više ne vjerujem u nikakav uspjeh”, kaže razočarano mladi svinjogojac.

Slavonci su zgroženi načinom na koji se postupa s eutaniziranim svinjama. ”Pa gdje su tu higijenske mjere? Nasred ulice stoje eutanizirane svinje, prestrašno. Gdje je sad ta nadzorna inspekcija, gdje su dezo barijere i sve ostalo što zahtijevaju od nas”, pita se jedan stanovnik Andrijaševaca.

“Ni u najstrašnijim snovima, ovo je previše, nemam više riječi”, “Ovo je gore od rata”, samo su neki od komentara uznemirenih stanovnika na prizore ispred kuće svinjogojca Marka.

izvor: dnevno.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI