Slavonci na 2. Bjelovar Record Breakers powerlifting natjecanju

FOTO: K.Č.

25.5.2024. | 10:12 | Kristina Čolak
Pregleda: 793

Od 31.5. do 2.6. u Bjelovaru će se održavati drugo po redu izdanje Bjelovar Record Breakers natjecanja u powerliftingu. Za više informacija o natjecanju posjetite https://plk-bjelowbar.hr/, a za redovite novosti zapratite instagram profil @plkbjelowbar

Požeško-slavonska županija obiluje dobrim sportašima, a lijepo je vidjeti kako ima prvake u još jednom zanimljivom sportu - powerliftingu. Antonio Miletić iz Požege, Mateo Tomašević iz Lipika i Luka Babić iz Pleternice, prvaci su naše županije koji će se u žestokoj konkurenciji boriti za medalje i rušenje državnih rekorda. Dečki imaju višestruke titule i medalje s državnih natjecanja u powerliftingu i bench pressu, a u Bjelovaru ih očekuje nikad jača konkurencija.

Powerlifting u Hrvatskoj relativno je mlad sport koji u zadnjih par godina uzima sve veći zamah. Natjecatelja je sve više, mladi natjecatelji, ali i oni seniorniji, redovito odlaze na međunarodna natjecanja gdje kotiraju sve bolje i više. Upravo zbog toga, natjecanja u Hrvatskoj postaju sve češća i privlačnija.


Što je uopće powerlifting? Powerlifting je sport snage, koji ima tri discipline - čučanj, potisak s klube i mrtvo dizanje. Svaki natjecatelj ima tri pokušaja u svakoj disciplini, a cilj je uz određena pravila, dići što je veću kilažu u svakoj od disciplina.
Bjelowbar, bjelovarski powerlifting klub, i ove godine organizira atraktivno natjecanje “Bjelovar Record Breakers” nakon izuzetnog uspjeha prošle godine. “Prošlogodišnji uspjeh potvrđuju mnogi natjecatelji, treneri ali i partneri i sponzori, stoga se ove godine očekuje još veća razina kvalitete natjecanja.” - potvrđuje predsjednik kluba Tin Valinčić.


Novost ove godine je uvođenje “Prime Time” grupe u kojoj će se natjecati 16 najjačih lifterica i liftera u Hrvatskoj. Ovakva grupa donosi nam novu dubinu natjecanja, stavljajući najjače
liftere rame uz rame, u borbi za titulu najjače lice Hrvatske. Prime Time grupa obećava fenomenalne brojke kao što su čučnjevi od 300+ kila ili potisak s klupe (bench press) od zavidnih 200+ kila.
Prime Time grupa nastupa u subotu, 1.6. u 19:45h, te vas ovim putem klub Bjelowbar poziva da dođete i bodrite najjače liftere i lifterice.

Zahvaljujući generalnom sponzoru natjecanja, Supersportu, ovogodišnji fond nagrada iznosi vrtoglavih 5.000 EUR, što je duplo veći iznos od prošle godine, a fond za rušenje seniorskih rekorda penje se na 2.000 EUR. Zbog svoje prirode gdje je osim biti najjači bitno srušiti postojeće državne rekorde, ovo natjecanje je posebno zanimljivo i atraktivno svim natjecateljima u Hrvatskoj i sigurni smo da će postati jedno od omiljenih svim hrvatskim reprezentativcima.
“Neizmjerno smo zahvalni našim sponzorima, posebice Supersportu na prepoznavanju potencijala powerliftinga i ovog natjecanja jer bez njih ništa od ovog ne bi bilo moguće, a njihova podrška daje nam mogućnost da promoviramo powerlifting u Hrvatskoj te podignemo razinu natjecanja na neku novu, još kvalitetniju razinu.” - poručio je Gordan Klasić, tajnik kluba.

Pozivamo sve čitatelje da dođu popratiti natjecanje te podržati natjecatelje u dvorani srednjoškolskog centra u Bjelovaru od 31.5. do 2.6.2024. ili putem stream-a.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI