NASLOVNAPOLITIKA
Savjet mladih Grada Požege sudjelovao na 3. kongresu savjeta mladih

FOTO: SMGP

Savjet mladih Grada Požege sudjelovao na 3. kongresu savjeta mladih

12.2.2019. 09:09 | M.M. IZVOR: SMGP PREGLEDA: 1590

Savjet mladih Grada Požege je proteklog vikenda sudjelovao na 3. kongresu savjeta mladih RH u Zagrebu.

Prvog dana pred punom aulom Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održana je panel rasprava "Quo vadis, Europa?" na kojoj su predavači bili Vesna Škare Ožbolt, ministrica pravosuđa u Vladi RH (2003.-2006)., Davor Ivo Stier, ministar vanjskih i europskih poslova u Vladi RH (2016.-2017.) i Daniel Mondekar, predsjednik Odbora za europske poslove u Hrvatskom saboru (2011.-2015.), savjetnik za EU politike.
Drugog dana u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je Redovnu skupštinu Koordinacije savjeta mladih RH i proširena sjednica predsjedništva. U Koordinaciju smo primili 6 novih Savjeta mladih - Medulin, Križ, Gradec, Veliku Goricu, Zadar i Split. Također, kooptirali smo 5 novih članova predsjedništva.Koordinacija je osnovana prije tri godine na inicijativu Savjeta mladih Grada Trogira, a trenutno okuplja članove 41 gradskog i općinskog savjeta mladih iz svih krajeva Lijepe naše. U tri godine na aktivnostima Koordinacije bilo je prisutno više od 1000 sudionika te predstavnici više od 50 savjeta mladih, a svojim pokroviteljstvom nas redovito podržava i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Predstavnici Savjeta mladih Grada Požege na kongresu su bili Dalibor Vranić, Zoran Jekić i Ivan Svjetličić.

Također na kongresu su sudjelovali i predstavnici Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Dario Ivković i Matej Babić.
Tagovi: Savjet mladih, požega, kongres, županija