NASLOVNA

Samo 5 sastojaka! Recept za finu pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama

17.10.2020. 10:34 | Punkufer.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 1036

Finu večeru možete napraviti u manje od pola sata te sa samo pet glavnih sastojaka. Donosimo vam recept za pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama koji će voljeti cijela obitelj.

Sastojci:
2 komada pilećih prsa ili 2 zabatka
4 žlice maslaca
250 grama šampinjona
120 ml desertnog vina
120 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar po želji   Priprema:
1. Na dvije žlice maslaca prepržite piletinu sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i prekrijte piletinu aluminijskom folijom. Nema veze što se nije termički obradila do kraja, dovršit ćete njezinu pripremu u umaku.

2. Ubacite u tavu preostale dvije žlice maslaca pa na masnoći prepirjajte šampinjone narezane na kriške dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.


3. Podlijte tavu slatkim desertnim vinom ili šerijem i kuhajte sve zajedno oko dvije minute.   4. Ulijte u tavu vrhnje za kuhanje i sol po želji.


5. Vratite u tavu piletinu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak gusne.

6. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji. Dobar tek!

Napomena:

Sol i papar uobičajeni su dio bilo koje smočnice u Hrvata, pa ove začine nismo uključivali u broj potrebnih namirnica za pripremu fine piletine u kremastom umaku s gljivama. Izvor:punkufer.dnevnik.hr





Tagovi: recept, piletina, gljive

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Prije 29 godina u Prekopakri je poginuo heroj Mario Svjetličić

.

Van svake pameti! Novi nogostup ʺkrasitʺ će rasvjetni stupovi

.

Ivana Paradžiković se izgubila u šumi iznad Jankovca

.

Održano 20. državno natjecanje u twirlingu

.

STOŽER OBJAVIO: Ovo su nove mjere!

.

Komemoracija uz 29. godišnjicu pogibije hrvatskih branitelja uz spomen ploču u Poljanskoj

.

Biskup Škvorčević predvodio misu za poginule branitelje 123. brigade

.

Ni do kirvaja se ništa promijenilo nije...

.

Hrvatska srušila crni rekord novooboljelih

.

Najmekaniji cheesecake: Recept za japansku tortu od sira koja se topi u ustima

.

Pleterničanka Mia Mikliš je prvakinja svijeta u wellnessu

.

U Požeško-slavonskoj županiji danas 140 aktivnih slučajeva

.

UDVDR: Uručeni laptopi djeci hrvatskih branitelja

.

Vrijeme danas oblačno i kišovito

.

Dodijeljena uvjerenja osposobljenima za Voditelja/icu izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova

.

Život mlade obitelji iz Novog Štitnjaka na njemačkoj adresi

.

Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

.

Obilježena 29. godišnjica osnutka 123. brigade HV-a

.

U Požegi održana 50. skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine

.

Obavijest Tekije d.o.o. korisnicima s područja Grada Kutjeva te Općina Kaptol i Velika

.

Tmurna šetnja Požegom u vrijeme koronavirusa 24.10.2020.

.

Najgori dan do sada, prešli smo 2000 novooboljelih

.

Novo parkiralište u Kaptolu

.

Prelazimo na zimsko računanje vremena, kazaljke sata vraćamo unatrag 60 minuta

.

Završen postupak nove katastarske izmjere za katastarsku općinu Komušina

.

Vrijeme danas pretežno oblačno s mjestimičnom kišom

.

Ponovno nagli porast! U PSŽ zaraženo 134 osobe koronavirusom, 16 osoba je hospitalizirano

.

Dvadeset i prva redovna izvještajna Skupština Županijske zajednice udruga HVIDR-e Požeško-slavonske županije

.

Moguće iznajmljivanje električnih bicikala u Pakracu

.

Sve se glasnije spominju strože mjere. Kako će ih provesti Stožer kojem građani ne vjeruju?

.

Ususret blagdanu Svih svetih-u pet godina udvostručen uvoz cvijeća

FOTONALAZ

Pleterničanka Mia Mikliš je prvakinja svijeta u wellnessu