Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
FOTO: Shutterstock
Da biste pripremili ukusno i zasitno jelo ne treba vam mnogo sastojaka. Potvrđuje to i recept za ovomediteransko jelo nadahnuto grčkim lahanorizom, odnosno kuhanom rižom s pirjanim kupusom.
Kupus i riža cjenovno su vrlo prihvatljive namirnicekoje se u ovom receptu sljubljuju se nešto ljutike, maslaca i pokojim začinom.
Da bi riži dali dodatnu dubinu okusa skuhajte je na pilećem temeljcu– ako ste vegan ili vegetarijanac poslužiti se možete i onim povrtnim. Jelo poslužite uz kriške svježeg limuna.
Sastojci za rižu s kupusom:
370 g riže dugog zrna
50 g maslaca
2 ljutike
2 limuna
2 lovorova lista
1 l pilećeg temeljca
½ glavice svježeg kupusa
sol i papar po želji biljno ulje po želji
šaka svježeg peršina
Priprema riže s kupusom: U većoj tavi zagrijte maslac dok se ne rastopi. Dodajte nasjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu i prepržite je na maslacu par minuta. Potom je prelijte vrućim pilećim temeljcem. Dodajte lovorov list i koricu jednog (organski uzgojenog) limuna.
Posolite i popaprite po želji i pustite da sve zajedno zakuha. Kada tekućina zakuha, smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuhajte dok riža „ne popije“ svu tekućinu – otprilike 15 do 20 minuta. U drugom loncu zagrijte malo biljnog ulja pa na njemu prepirjajte kupus koji ste narezali na tanke trake.
Posolite i popaprite. Pirjajte tri do četiri minute dok ne povene. Pomiješajte kuhanu rižu s pirjanim kupusom i poslužite toplo s kriškama limuna i svježim peršinom. Dobar tek!
(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)