Rezultati ankete: Gotovo 40% ispitanika nije za prodaju gradskog stana u Zagrebu

26.3.2023. | 18:23

Ante Mandarić

Pregleda: 3209

NOVO

Prijave za Rukometni kamp u Velikoj (za dječake 2009., 2010., 2011. i 2012. godišta) traju do 15. 06. 2023.
DRUGI PUT ĆE PAMETNIJE... Učenik pleterničke škole zaprijetio učenicama da se nalaze na njegovom popisu za odstrel
Krpelji ove godine brojniji nego ikad. Što činiti?
PLETERNICA JE BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN FRIZERSKI SALON: Valentina Marijanović odlučila je pretvoriti svoje snove u stvarnost
Policija ga poslala na izvanredni tehnički: ’Najbolje je da kupimo aute i držimo ih u garaži, a vozimo aute s prigušivačima zvuka, raznim filterima i hrpom plastike’
Svećenik iz N. Gradiške slao uznemirujuće poruke dječaku.
Čestitka ekumenskg patrijarha biskupu Škvorčeviću
Uspješno testiran sustav 112, preko 80 posto mobitela primilo prvu poruku
Katolička gimnazija u Požegi organizirala dvanaesti humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“ u Požegi
KUTJEVO: 31-godišnjakinja dragovoljno predala marihuanu

FOTO: Arhiv

26.3.2023. | 18:23 | Ante Mandarić
Pregleda: 3209

Gradsko vijeće Grada Požege donijelo je odluku o prodaji stana od 48m2, a koji se nalazi u Zagrebu.

U tijeku je prikupljanje ponuda za kupnju stana od 48m2 u vlasništvu Grada Požege, a koji se nalazi na adresi Siget 14F, 10 020 Zagreb. Na službenim stranicama vidljivo je kako procijenjena vrijednost stana iznosi nešto više od 103 tisuće eura. Iskazivanje interesa i ponude se mogu dostaviti do 3. travnja 2023. godine, a kupac će se odrediti licitacijom odnosno na način u kojem će stan moći otkupiti osoba koja ponudi najviše novca.
Zgrada na lokaciji Siget 14F, Zagreb u kojoj se nalazi stan u vlasništvu Grada Požege


034 portal provodio je POPUP anketu na uzorku od 1500 ispitanika, a u kojoj smo pitali „Treba li Grad Požega prodati stan u Zagrebu?“ Kao ponuđeni odgovori bili su: treba, ne treba, svejedno mi je ili treba mu pronaći bolju svrhu. Rezultati ankete govore kako su građani oko ove teme podijeljeni, pa je tako najviše ispitanika, njih čak 600 (40%) reklo kako im je svejedno, njih 322 (21,47%) reklo je kako stan treba prodati, dok svega 3 ispitanika manje, odnosno 319 ispitanika (21,27%) smatra da stan ne treba prodati. Za opciju u kojoj ispitanici smatraju da stanu treba pronaći bolju svrhu, dakle također oni koji nisu za prodaju stana, odlučilo se 259 (17,27%) ispitanika. Ukupno za opciju ne prodavanja stana ili pronalaska mu bolje svrhe je 578 ispitanika ili 38,54 %, a što je svakako puno više nego li za direktnu prodaju, Istine radi, najviše je bilo onih nezainteresiranih.

Nejasno je pod kojim je opravdanjem i objašnjenjem je Gradsko vijeće Grada Požege predvođeno predsjednikom Matejem Begićem (HDZ) donijelo odluku o prodaji ove nekretnine umjesto opcije adaptacije stana ako je potrebno i pronalaska adekvatnije namjene u kojoj bi Požežani primjerice mogli boraviti u njemu u slučaju da im se netko od članova obitelji nalazi na liječenju u Zagrebu, a sve to za neku simboličnu naknadu ili još bolje besplatno. Takva praksa korištenja gradskih stanova u Republici Hrvatskoj nije novost, a moguće je da će se ovom kratkovidnom odlukom Gradskog vijeća Grada Požege i prodajom „obiteljskog zlata“ koje ne bi trebalo biti na prodaju, tek kratkoročno pokrpati gradski proračun, a koji postaje sve tanji, upozoravaju nas bolje upućeni. Hoće li gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić ili predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić s obzirom na volju ispitanika odustati od prodaje ovog stana, ostaje tek za vidjeti.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI