Recept za zagrebačke kremšnite s podlogom od keksa


(FOTO: Facebook@Cakeolina)

22.1.2022. | 10:01 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 1248

Ako volite kremaste kolače, onda vjerojatno volite i kremšnite. Popularni desert savršeno sjeda iza ručka, uz kavu, ma u svako doba dana i u svakoj prigodi...

Pored slavnih samoborskih, i zagrebačke kremšnite imaju svoje obožavatelje. Ovaj slatki podsjetnik na djetinjstvo osvaja kombinacijom kreme, čokolade i lisnatog tijesta, no jednako ukusna verzija je i ona u kojoj lisnato tijesto zamjenjuju keksi.

Recept za zagrebačke kremšnite s podlogom od keksa s nama je podijelila majstorica za slatko koja se krije iza stranice Cakeolina na Facebooku. Da previše ne dužimo, u nastavku pročitajte njezin recept za izradu zagrebačkih kremšnita s podlogom od keksa.  


Podloga od keksa:


30 dag mljevenog keksa
2,5 žlice šećera u prahu
mlijeka koliko je potrebno da se oformi tijesto

Priprema podloge od keksa za zagrebačke kremšnite:

Sve sastojke umijesiti u tijesto te ga utisnuti u kalup za kremšnite (ili pleh veličine onog od pećnice).

Krema:

21/2 l mlijeka
80 g pudinga od vanilije
20 dag šećera
2 žlice gustina
15 dag oštrog brašna
6 žumanjaka
6 bjelanjaka

Priprema kreme za zagrebačke kremšnite:

1. U veliki lonac staviti 2 l mlijeka i 20 dag šećera da zakipe.
2. U zasebnoj posudi skupa izmiksati žumanjke, puding od vanilije, gustin, brašno i 0,5 l mlijeka.
3. U kipuće mlijeko umiksati smjesu od žumanjaka i nastaviti brzo miksati kako krema ne bi prigorjela. U skuhanu još vruću kremu dodati snijeg od bjelanjaka.
4. Kremu izliti na podlogu od keksa i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
5. Priprema prve glazureIzmiksati pola litre vrhnja za šlag i premazati preko ohlađene kreme.

Priprema druge glazure
Trebat će vam:

12,5 dag maslaca
15 dag čokolade za kuhanje
nekoliko kapi ulja

Priprema:

1. Maslac otopiti i u vrućem maslacu istopiti čokoladu – kada smjesa postane glatka, dodati nekoliko kapi ulja.
2. Malo prohladiti i žlicom postepeno prelijevati preko šlaga.

I to je to, sada je vrijeme da se bacite na posao, a kada ovih kremšnita nestane (što će se dogoditi vrlo brzo), na stranici Cakeolina na Facebooku čeka vas još recepata.

(IZVOR: www.zadovoljna.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
KREMŠNITE
HRANA
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI