Recept za tjesteninu s bukovačama tako finu da nećete ni primijetiti da u njoj nema mesa

Tjestenina s gljivama
(FOTO: Shutterstock)

25.4.2021. | 11:28 | Pun Kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2223

Najvažnije pravilo kod priprema bukovača (ali i gljiva općenito) je pravilno čišćenje ploda. Nemojte ih stavljati pod vodu jer će upiti višak vode te tijekom termičke obrade postati sluzave i neukusne. Umjesto toga, očetkajte ih ili očistite pamučnom krpicom.

Ako imate veliku količinu gljiva koje trebate pripremiti, radije ih prepržite u više manjih tura, nego sve odjednom. Iako vam se čini da ćete tako uštedjeti vrijeme, zapravo ćete unazaditi okus jela koje pripremate.

Sljubite li ih s kuhanom tjesteninom, parmezanom i nešto vrhnja, dobit ćete ukusan i brzinski pripremljeni ručak ili večeru.



Sastojci:
400 grama širokih rezanaca
400 grama bukovača
200 ml vrhnja za kuhanje
100 grama maslaca
50 grama naribanog parmezana
šaka svježeg peršina
sol i papar po želji


Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

2. U većoj tavi rastopite maslac pa na njemu prepržite bukovače dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane.

3. Posolite, popaprite i dodajte svježeg nasjeckanog peršina.

4. Podlijte s vrhnjem za kuhanje, dobro promiješajte i sve zajedno kuhajte na laganoj temperaturi oko pet minuta dok se okusi ne sljube, a umak ne zgusne.

5. Umiješajte u umak kuhanu tjesteninu, a preko svega naribajte parmezan i dobro promiješajte.

6. Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!

izvor: www.punkufer.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI