>
Pozega
19 svi.
20°C
20 svi.
20°C
21 svi.
21°C
22 svi.
21°C
23 svi.
15°C
24 svi.
18°C
25 svi.
16°C
>
Pozega
19 svi.
20°C
20 svi.
20°C
21 svi.
21°C
22 svi.
21°C
23 svi.
15°C
24 svi.
18°C
25 svi.
16°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom

FOTO: Shutterstock

13.12.2021. | 09:33 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 4416

Kokos i čokolada, zaljubljeni par. Ljubitelji ovih namirnica i njihovog spoja sigurno će poželjeti isprobati i ovaj recept. Ako slučajno još niste radili popularne kolačiće šubare (poznate i pod nazivom ruske kape), sada je pravo vrijeme za to.

SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 6 jaja
- 6 velikih žlica šećera
- 6 velikih žlica oštrog brašna
- 4 velike žlice kakaa
- 2 male žlice praška za pecivo
- 6 velikih žlica mlijeka

SASTOJCI ZA KREMU:
- 600 ml mlijeka
- 5 velikih žlica gustina
- 5 velikih žlica šečera
- 1 žlica ekstrakta od vanilije ili 1 vanilin šećer
- 15 dag maslaca


SASTOJCI ZA GLAZURU
- 10 dag tamne čokolade
- 5 dag maslaca


DODATNI SASTOJCI:
- 15 dag kokosa

1. Započnite s pripremom biskvita. Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve prosijte u jednu posudu kako bi se bolje sjedinilo i ostavite sa strane. Miksajte jaja sa šećerom sve dok se smjesa ne udvostruči, postane pjenasta i blijedožuta. Naizmjenično dodajte mlako mlijeko i smjesu brašna i kakaa dok ne umiješate sve sastojke.

Široki protvan obložite papirom za pečenje, izlijte unutra smjesu i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva 20-tak minuta, ovisno o jačini pećnice. Kada je kolač pečen, izvadite ga van i pustite da su u potpunosti ohladi.

2. Sada pripremite kremu. Odvojite malo mlijeka od pripremljene količine i unutra umutite gustin, šećer i vaniliju. Ostatak mlijeka stavite na laganu vatru i kada zavrije, ubacite unutra umućeni gustin sa šećerom i vanilijom te zakuhajte. Stalno miješajte pjenjačom kako se krema ne bi zgrudala ili primila za dno posude. Krema se kuha oko 8-10 minuta. Nakon toga pustite je da se u potpunosti ohladi. Kada je ohlađena, dodajte u nju pjenasto izmiksan maslac i sve sjedinite mikserom dok se krema i maslac ne povežu.

3. Zatim krenite s pripremom šubara. Uzmite oštar rezač za kekse ili krafne ili pak čašu vrlo tankog i oštrog ruba. Promjer prilagodite svojoj želji i mogućnostima. Izrežite male krugove iz ohlađenog tijesta. Jedan krug bogato premažite s kremom i poklopite drugim pa onda kompletan vanjski rub dodatno premažite s kremom. Zatim vanjski rub tj. sav prostor na kojem je krema uvaljajte u kokos i stavite sa strane na protvan. Ponovite postupak dok potrošite svo tijesto.

4. Čokoladu natrgajte na kockice i stavite u manju zdjelu pa dodajte maslac narezan na listiće. Rastopite na laganoj vatri, dobro promiješajte i s malom žlicom stavljajte glazuru na gornji dio šubara. Kada se ohlade na sobnoj temperaturi, stavite ih u hladnjak.

Dobar tek!

(Izvor: zadovoljna.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na lokalne izbore?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI