>
Pozega
2 kol.
31°C
3 kol.
23°C
4 kol.
23°C
5 kol.
25°C
6 kol.
26°C
7 kol.
27°C
8 kol.
31°C
>
Pozega
2 kol.
31°C
3 kol.
23°C
4 kol.
23°C
5 kol.
25°C
6 kol.
26°C
7 kol.
27°C
8 kol.
31°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za najmekšu piletinu u kremastom umaku sa šampinjonima

FOTO: Shutterstock

31.7.2023. | 09:45 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 5661

Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira. Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje, dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike kojima možete pojačati umak.



Sastojci za piletinu u kremastom umaku:


2 veća fileta pilećih prsa


200 g šampinjona

1 dl vrhnja

2 žlice jogurta

2 žličice senfa

1 žličica sjeckanog đumbira

Za marinadu:

2 žlice jogurta

2 žličice kurkume

1 žlica senfa

3 žlice soka od naranče

sol, papar

Priprema:

Izmiješajte sastojke za marinadu, uvaljajte piletinu i poklopite pa ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.

Izvadite meso iz marinade i pržite piletinu u tavi sa svake strane oko osam minuta. Dodajte narezane gljive pa još kratko pržite dok malo ne omekšaju, a tekućina od gljiva ispari.

Prelijte mješavinom vrhnja, senfa i jogurta i ubacite đumbir pa ostavite neka krčka dok se ne reducira. Prema želji dodajte soli i papra. Poslužite s omiljenim prilogom ili salatom.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li nedjeljom na sv. misu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI