Recept za kremasti umak s tjesteninom na koji je lako navući se

Recept za kremasti umak s tjesteninom na koji je lako navući se

Tjestenina
(FOTO: Shutterstock)

12.3.2021. | 12:38 | Pun Kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2999

Ako vam je dosadio klasični bolognese, isprobajte bijeli ragu i poslužite ga sa širokim rezancima. Prema želji kobasice zamijenite gljivama, a slobodno dodajte i listiće kadulje.

Sastojci za bijeli ragu:

250 g tagliatella
250 g mljevene junetine
150 g svježe kobasice
100 g slanine
60 g celera
60 g mrkve
60 g luka
1 češanj češnjaka
60 ml suhog bijelog vina
1 kockica maslaca
maslinovo ulje
1 dl mlijeka
1 grančica ružmarina
2 lista lovora
voda ili temeljac
parmezan
sol, papar

Priprema:


1. Zagrijte ulje i maslac na tavi pa dodajte prepolovljeni češanj češnjaka. Kad dobije boju, dodajte sjeckani celer i mrkvu, zatim luk. Nakon deset minuta dodajte i ružmarin te lovorov list.

2. Nasjeckajte slaninu pa je ubacite u tavu s povrćem. Izvucite i meso kobasica iz ovitka pa usitnite prstima i dodajte u tavu zajedno s mljevenim mesom. Pirjajte miješajući nekoliko minuta pa izvadite lovor i češnjak i ulijte vino. Nakon što ispari alkohol, ulijte vode ili temeljca da meso bude pokriveno i kuhajte oko jedan sat. Pred kraj kuhanja dolijte mlijeko.

3. Skuhajte tjesteninu i poslužite je s umakom. Obilno pospite parmezanom.

izvor: www.punkufer.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
TJESTENINA
RAGU
UMAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI