Recept za brzu pitu od sira i tikvica

Recept za brzu pitu od sira i tikvica

Pita od sira i tikvica
(FOTO: Shutterstock)

5.9.2024. | 08:30 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1938

Lagana pita s tikvicama i posnim sirom idealan je obrok za vrući rujanski dan. U ovome receptu koji smo posudili s portala www.krenizdravo.hr osvojilo nas je to što ima malo posla, a za - puno užitka.

Sastojci su svakodnevni i dobro izbalansirani, tako da će tikvice s tek malo češnjaka, luka i maslinova ulja zasjati punim sjajem. Za pitu prema ovom receptu koristit ćete gotove kore, a želite li se sami okušati u razvlačenju jufki od integralnog brašna, recept vas čeka ovdje.

Sastojci za brzu pitu od tikvica i sira:
2 tikvice, naribane i ocijeđene
300 g posnog sira
2 jaja
2 režnja češnjaka, nasjeckana
1 crveni luk, nasjeckan
3 žlice maslinovog ulja (ostaviti jednu žlicu za premazivanje)
200 g gotovih kora za pitu
crni papar
sol
sezam ili kim, po želji, za posipanje

Priprema brze pite od tikvica i sira:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak nekoliko minuta.
U zdjeli pomiješajte dinstani luk, češnjak, začine, jaja, tikvice i posni sir.
Posudu za pečenje nauljite ili obložite papirom za pečenje.
Na dno posude stavite 2 – 3 kore te svaku premažite maslinovim uljem.
Potom na kore ravnomjerno rasporedite smjesu od tikvica i sira.
Preostale kore izrežite na trakice te ih posložite na vrh tako da jednu postavite horizontalno, a drugu vertikalno.
Svaku trakicu premažite maslinovim uljem, a po želji po trakicama možete posipati sezam ili kim.
Pecite oko 35 minuta dok pita ne poprimi zlatnu boju.

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
SIR
TIKVICE
PITA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni blagdanskim uređenjem grada?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI