Pržena riža: Lagani recept za fini ručak koji će biti gotov za 10-ak minuta

FOTO: Shutterstock

14.8.2022. | 08:52 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2540

Kuharski stručnjaci tvrde da ćete najbolji okus dobiti ovog jela ako ga pripremite s odstajalom i suhom rižom koju ste skuhali dan ranije te držali u hladnjaku preko noći.

Mi vam donosimo recept za najjednostavniju varijantu pržene riže s nešto povrća i jajima na kajganu.

Sastojci za prženu rižu:


700 g kuhane riže


70 g smrznutog graška

3 češnja češnjaka

3 žlice maslaca

3 žlice umaka od soje

2 mrkve

2 jaja

1 mali luk

½ čajne žličice sezamovog ulja

sol i papar

Priprema:Zagrijte jednu žlicu maslaca u woku ili većoj tavi, pa na njoj ispecite jaja na kajganu. Uklonite ispečena jaja iz tave i stavite sa strane.Na istoj tavi zagrijte drugu žlicu maslaca pa na njoj prepržite luk i mrkvu koju ste narezali na manje komade. Pirjajte sve zajedno s nešto soli i papra oko četiri do pet minuta dok povrće ne omekša.Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko pola minute.Povrće sklonite na jednu stranu tave, a na drugoj rastopite posljednju žlicu maslaca.U tavu dodajte kuhanu rižu, smrznuti grašak, umak od soje i ulje od sezama te sve zajedno pomiješajte s povrćem. Pržite na visokoj temperaturi oko tri minute dok riža „ne popije“ sve okuse i ne postane hrskava.Vratite jaja u tavu, sve zajedno pomiješajte i poslužite toplo. Ukrasite s komadića mladog luka. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
RIŽA
RECEPT
SASTOJCI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI