Prosvjedi svinjogojaca su gotovi! Svi punktovi i blokade jučer su raspušteni

8.12.2023. | 10:48

Osijek Express
IZVOR: osijekexpress.hr

Pregleda: 1836

Arhivska fotografija
(FOTO: N1)

8.12.2023. | 10:48 | Osijek Express
IZVOR: osijekexpress.hr
Pregleda: 1836

Prosvjedi svinjogojaca su završili! Prosvjednici su danas dobili zapisnik sa sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, što je bio preduvjet za raspuštanje svih prosvjednih punktova.

– Hrvatski narod je uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Možemo biti zadovoljni, trebamo otići svojim kućama. Ovaj ću tren raspustiti prosvjede u svim županijama, svi idemo kućama, pripremiti se za Božić – izjavio je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac novinarima, kazavši i kako će novi sastanak biti za 7 dana, s potpredsjednikom Vlade Ivanom Anušićem, kao i ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

– Imamo puno problema, nova naša tema bit ćepoljoprivredno zemljište – kazao je Pokrovac.


Prosvjedi su trajali 15 dana. Stožer i Sindikat su tražili zabranu eutanazije i omogućavanje prometa zdravih svinja te svinjokolje. Riješavanje istih usuglašeno je tijekom jučerašnjeg sastanka, osim održavanja svinjokolja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI