Priopćenje Požeške biskupije o Fići

FOTO: TZ Grada Požege/ Požeška biskupija

21.12.2023. | 16:09 | I.S./ Biskupski ordinarijat u Požegi
Pregleda: 8350

Prije gotovo dva tjedna 034 portal prvi je pisao o „nestanku Fiće“, a koji se nalazio na samom ulazu u ovogodišnju adventsku zonu u Požegi. Nije dugo trebalo čekati da netko zaključi kako je zbog same lokacije postavljanja Fićo ipak bio šaka u oko koja nagrđuje vizure sakralnog objekta izgrađenog sredinom 18. stoljeća, a o čemu je naknadno pisao i nacionalni medij Telegram s potpuno drugačijim pristupom i viđenjem iste situacije.

Svojedobno smo napisali kako vjerujemo da Fićo nije bio postavljen u lošoj namjeri, ali da je ipak netko iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege ili Turističke zajednice Grada Požege trebao voditi više računa o izboru same lokacije za postavljanje Fiće, a koji se više ne nalazi kraj Požeške katedrale. Na kraju dodajmo da je unatoč svim službama gradonačelnik Požege Željko Glavić ni manje ni više nego li glavni i odgovorni za ovaj sramotan propust, a zbog čega je kasnije došlo do uklanjanja Fiće pod nebuloznim opravdanjima.

U nastavku prenosimo priopćenje Biskupijskog ordinarijata:


Nedavno je portal Telegram objavio dva teksta s pričom o „fići“ pokraj požeške katedrale i davanju imena nekom vinu, iznoseći o Požeškoj biskupiji i biskupu msgr. dr. Antunu Škvorčeviću neistinite i nedobronamjerne tvrdnje, koje su prenijeli i neki drugi mediji.


Požeška biskupija i njezin biskup ne bave se onim što im portal Telegram pripisuje i nemaju nikakve veze s navedenom pričom, o čemu smo izvijestili autora teksta na njegov upit. Izražavamo žaljenje što je spomenutim putem nanesena šteta ne samo istini, nego i časnom novinarskom poslu. Požeška biskupija i njezin biskup nastojat će i dalje promicati povezanost među ljudima, razumijevanje, poštivanje njihova dostojanstva, bez obzira o kome se radilo.

Požega, 21. prosinca 2023.,
Biskupski ordinarijat u Požegi


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI