Priopćenje Požeške biskupije o Fići

FOTO: TZ Grada Požege/ Požeška biskupija

21.12.2023. | 16:09 | I.S./ Biskupski ordinarijat u Požegi
Pregleda: 7969

Prije gotovo dva tjedna 034 portal prvi je pisao o „nestanku Fiće“, a koji se nalazio na samom ulazu u ovogodišnju adventsku zonu u Požegi. Nije dugo trebalo čekati da netko zaključi kako je zbog same lokacije postavljanja Fićo ipak bio šaka u oko koja nagrđuje vizure sakralnog objekta izgrađenog sredinom 18. stoljeća, a o čemu je naknadno pisao i nacionalni medij Telegram s potpuno drugačijim pristupom i viđenjem iste situacije.

Svojedobno smo napisali kako vjerujemo da Fićo nije bio postavljen u lošoj namjeri, ali da je ipak netko iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege ili Turističke zajednice Grada Požege trebao voditi više računa o izboru same lokacije za postavljanje Fiće, a koji se više ne nalazi kraj Požeške katedrale. Na kraju dodajmo da je unatoč svim službama gradonačelnik Požege Željko Glavić ni manje ni više nego li glavni i odgovorni za ovaj sramotan propust, a zbog čega je kasnije došlo do uklanjanja Fiće pod nebuloznim opravdanjima.

U nastavku prenosimo priopćenje Biskupijskog ordinarijata:


Nedavno je portal Telegram objavio dva teksta s pričom o „fići“ pokraj požeške katedrale i davanju imena nekom vinu, iznoseći o Požeškoj biskupiji i biskupu msgr. dr. Antunu Škvorčeviću neistinite i nedobronamjerne tvrdnje, koje su prenijeli i neki drugi mediji.


Požeška biskupija i njezin biskup ne bave se onim što im portal Telegram pripisuje i nemaju nikakve veze s navedenom pričom, o čemu smo izvijestili autora teksta na njegov upit. Izražavamo žaljenje što je spomenutim putem nanesena šteta ne samo istini, nego i časnom novinarskom poslu. Požeška biskupija i njezin biskup nastojat će i dalje promicati povezanost među ljudima, razumijevanje, poštivanje njihova dostojanstva, bez obzira o kome se radilo.

Požega, 21. prosinca 2023.,
Biskupski ordinarijat u Požegi


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI