Gdje je nestao Fićo?

FOTO: TZ Grada Požege, 034 portal

8.12.2023. | 22:10 | Ivan Svjetličić
Pregleda: 9596

U Požegi je u nedjelju u Parku pod gradom otvoren ovogodišnji Advent gdje se osim 3 adventske kućice nalaze razne božićne dekoracije, drvca, lampice, uz klizalište koje je postavljeno na mjestu nekadašnjeg Atletskog stadiona.

Zanimljivo, na samom ulazu u „adventsku zonu“, nalazio se automobil Zastava 750, odnosno kultni Fićo okićen adventskim lampicama i božićnom jelkom, a koji je postavljen svega nekoliko metara do Požeške katedrale, na samom Trgu Svete Terezije Avilske. Nije dugo trebalo čekati da netko zaključi kako je zbog same lokacije postavljanja Fićo ipak bio šaka u oko koja nagrđuje vizure sakralnog objekta izgrađenog sredinom 18. stoljeća.

Građani su podijeljeni zbog postavljanja odnosno uklanjanja adventskog Fiće s obzirom na to da je s jedne strane upravo Fićo, onaj osječki, bio simbol otpora malog čovjeka prema agresiji, a dok je s druge strane Fićo bio ponos i dika automobilske industrije Jugoslavije, ako je to eventualno jedan od razloga za njegovo uklanjanje.


Vjerujemo kako Fićo nije bio postavljen u lošoj namjeri, ali ipak netko je iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege ili Turističke zajednice Grada Požege trebao voditi više računa o izboru same lokacije za postavljanje božićnog Fiće, a koji se, najvjerojatnije na nečiju intervenciju, više ne nalazi kraj Požeške katedrale.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI