Priopćenje Domovinskog pokreta vezano za uhićenja HDZ-ovaca u Požegi

Domovinski pokret PSŽ
(FOTO: DOmovisnki pokret PSŽ- FB)

3.1.2024. | 09:42 | DP
Pregleda: 6197

Uhićenje HDZ-ovca – u Požegi ništa novo“, pa se možemo osvrnuti na njihove aktivnosti u zadnjih deset godina, od kako je vladanje našim gradom preuzeo „dječji vrtić“, kako ih je tada nazvao Ronko. Nestašni dječaci su svi završili s optužnicama, neki su procesuirani, a neki još uvijek čekaju pravni postupak. Sjetimo se tako i bivšeg župana. Svi oni se ponašaju kako hoće jer si daju za pravo da su oni zakon i da mogu kako hoće. Nitko pametniji, jači i bahatiji od njih. Zašto je tome tako? Vrlo jednostavno: sprega zakonodavne i izvršne vlasti. Kako na nacionalnoj razini, tako i na lokalnoj. Imamo primjer Puljašić – Dragičević; takvih primjera ima jako puno, ali lokalni mediji objavljuju samo ono što ispliva na površinu, ono što je u mutnom – zataškavaju.

Mediji su objavili vijest kako je ravnatelj Županijskog Zavoda za socijalnu skrb u Požegi, Vjekoslav Potočanac, priveden zbog prijave obiteljskog nasilja koje je prijavila njegova supruga. Pa zar i ovi prije navedeni ili njihovi bliži suradnici nisu prijavljeni od strane članova uže obitelji za obiteljska nasilja? Jesu, ali tek nakon dugo vremena kada obitelj više ne može izdržati tu oholost. Svi u gradu mjesecima pričaju o takvim slučajevima, ali nitko ne reagira. Vjerojatno ta pasivnost im dade još više motiva da kod kuće mlate žene, koje onda kada ne mogu više izdržati prijavljuju slučaj policiji, koja pak u većini slučajeva i ne postupa onako kako bi trebala; zbog neznanja ili se nekome pokušava pomoći, sami prosudite.

No vratimo se na zadnji slučaj. Čelnik socijalne skrbi, onaj koji treba biti primjer svima i čija institucija vodi socijalnu brigu o nizu socijalnih slučajeva, sebi dozvoli obiteljsko nasilje. Kako bi se reklo: „to ima samo kod nas. Svima je jasno kako je došao na to radno mjesto, s najvažnijom referencom - član interesne skupine vladajućih. Činjenica da nije imao nikakvo iskustvo na poslovima socijalne skrbi i da se nije educirao za poslove socijalne skrbi HDZ-u nije predstavljala problem. Znali su da je ovisan o kocki i da ne bira sredstva kako doći do novca, i umjesto da mu pomognu, da ga liječe od ovisnosti, postave ga na mjesto ravnatelja da s pozicije moći može ucjenjivati ljude za novac. I sve dok bude tako mi ćemo imati sve više i više takvih slučajeva.

Mladi sociolog koji nema nikakvih afera, a nije član HDZ-a radi na bauschteli u Njemačkoj ili konobari u Irskoj. To se zove prav(n)a socijalna politika vladajućih koji su u ovoj državi, županiji, gradu i općinama uništili sve što bi promicalo stručnost, kvalitetu i poštenje na odgovornim dužnostima. Isključivi kriteriji im je stranačka pripadnost i odanost stranačkim vođama.

Kako ovo spriječiti? Mora profunkcionirati pravna država, moraju se svi ovakvi slučajevi procesuirati, a ne zataškavati.

Tko to može? Vi, dragi građani!

Kako? Izlaskom na izbore na kojima će se reći dosta ovoj korupciji i nepravdi u svim segmentima ovog društva.

Domovinski pokret Grada Požege

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca