Pridružite se BESPLATNOJ izvedbi ʺOrašaraʺ u Gradskom kazalištu Požega


(FOTO: GKP)

20.12.2021. | 13:01 | Andrea Lužanac
Pregleda: 2788

Već je svima poznato kako je prosinac mjesec darivanja, upravo to je potaknulo ideju Gradskog kazališta Požega da svojim sugrađanima poklone 20. izvedbu dječje predstave "Orašar". U Gradskom kazalištu Požega 23.prosinca 2021. godine u 18 sati odigrat će se 20. izvedba dječje predstave Orašar koja je do sada oduševila mnoge posjetitelje.

Ulaz na predstavu će biti potpuno besplatan, a jedino što prije odlaska na predstavu morate učiniti je da rezervirate svoja mjesta zbog rasporeda sjedenja i to možete učiniti na broj 034/273-161.

Ovu predstavu od 3.prosinca pa sve do sada pogledalo je čak 1512 gledatelja,  a u ovoj evidenciji broja gledatelja nisu uračunata dva gostovanja na otvorenom u Velikoj i Kaptolu te gostovanje na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi najavljeno za 31. prosinca u 16 sati.  
O PREDSTAVI

Jedna od najpoznatijih bajki u doba Adventa svakako je Orašar. Iako svjetsku slavu stječe ponajviše kroz baletna uprizorenja na glazbu Čajkovskog, sve češće se postavlja i u drugim medijima. Tako je i ova adaptacija zaživjela u polunarativnom modelu u kojem pratimo priču odrasle Klare koja se prisjeća kako je dobila Orašara. Priča kreće na Badnju večer, netom prije bala, ujak Drosselmeyer dariva Klaru i Fritzu. Za Klaru Orašar je najljepši poklon kojeg je mogla dobiti, ali prava avantura kreće nakon što joj Drosselmeyer otkrije kakve čarobne moći skriva njezin poklon. Za Klaru kreće niz izazova u kojima susreće Kralja Miševa, Snježne Pahuljice, Šećernu Vilu i Princa. Čitavo putovanje traje tek nekoliko zemaljskih sekundi, ali za nju to je priča koju nikada neće zaboraviti. Stoga su pozvani svi koji vjeruju u čaroliju Orašara da se pridruže Klarinim avanturama u Badnjoj večeri.

Adaptacija teksta: Marijana Matoković

Režija: Marijana Matoković ∕ Dario Hak

Scenografija: Autorski tim

Kostimografija: Autorski tim

Dizajn video projekcija: Dario Hak

Oblikovanje svjetla: Goran Krmpotić

Ton majstor: Renato Pok

Scenski poslovi, dizajn plakata: Marija Matijanić

Glume:

Kornelija Marks (Naratorica, Majka, Kralj Miševa)

Monika Kostić (Fritza, Šećerna vila)

Laura Matijanić (Klara)

Dario Hak (Drosselmeyer, Orašar, Princ)Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI