Prevrnuo se traktor s prikolicom punom maturanata kod Labina, 10-ak ozlijeđenih

Prevrtanje traktora s maturantima
(FOTO: istarski.hr)

26.5.2023. | 13:48 | Istarski.hr
IZVOR: istarski.hr
Pregleda: 6584

Osam teže ozlijeđenih maturanata SŠ Mate Blažine iz Labina bilanca jeprometne nesreće koja se dogodila26. svibnja kada je došlo do izlijetanjatraktora na prvom oštrom zavoju ceste Labin – Prtlog. Nesreća se dogodila oko 11 sati,dok su se maturanti nakrcani u dva kamiona i dva traktora vozili u Prtlog gdje su trebali nastaviti proslavu završetka školovanja.

Neslužbeno doznajemo da je uzrok nesreće otkazivanje kočnica na nizbrdici, te da je u prevrnutoj prikolici bilo dvanaestdo trinaest maturanata.
Na mjestu nesreće bili su članovi JVP-a Labin s tri vozila, kao i članovi DVD Labin Rabac, zatimpolicija i vozila Hitne pomoći iz cijele Istre te roditelji. Bili su tui pripadnici labinskog Crvenog križa te mještani Prloga koji su ponudili prijevoz.


Na licu mjesta je sve djelovalo smireno i dobro organizirano. Svi su, uključujući iostale maturante, bili sretni što nema poginulih i tješili ozlijeđene koji su čekali da ih kola Hitne zbrinu. Veliki dio ozljeda prouzročilo je oštro kamenje. Ozlijeđeni maturanti zbrinuti su u pulskoj Općoj bolnici i KBC-u Rijeka.U regulaciju prometa uključili su se gradonačelnikValter Glavičići pročelnik za društvene djelatnostiBorjan Batagelj, a na mjesto nesreće uputio se i županBoris Miletić.

"Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama ozljeda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula", kazala je nakon nesrećeGordana Antićiz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije zaJutarnji.

"Svi su zbrinuti, a nitko nije životno ugrožen. Svi su otišli kućama, čekamo izvješće iz bolnica. Običaj je naših maturanata da nakon proslave u školi idu prema Prtlogu gdje imaju privatnu proslavu. Tako je bilo i danas. Najprije su proslavili ispred škole u 9.30 sati, pa smo išli do gradonačelnika i onda su oni krenuli na svoju privatnu proslavu. Zadnjih 10 godina slave na ovaj način da s traktorom i prikolicom idu prema mjestu. Ovaj put su otkazale kočnice, kako smo čuli na terenu i dogodila se nesreća. Inače, na proslavi je trebalo biti 120 maturanata", kazao je ravnatelj Srednje škole Mate BlažineĐani ŽufićzaJutarnjii dodao je i da će nakon ovoga svim maturantima, ako to bude trebalo, biti pružena i psihološka pomoć.Za danas poslijepodne sazvana je press konferencija ispred hitnog trakta pulske Opće bolnice.

"Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom nitko nije teže stradao, a lakše ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak", izjavio je istarski županBoris Miletićza Hinu.

izvor: istarski.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI