Pravosudni policajci najavljuju štrajk: ’Radit ćemo najnužnije. Puštati na slobodu i zaprimati, nema izvođenja zatvorenika’

FOTO: MPU

24.5.2023. | 11:42 | Danas.hr
IZVOR: Danas.hr
Pregleda: 2853

Ja 20 godina slušam obećanja od raznih ministara, sve što do sada obećavaju nema izvršenjaʼ, govore iz Sindikata pravosudne policije

Pravosudni policajci najavljuju štrajk. Sljedeći tjedan će imati konferenciju za novinare. U petak će se okupiti pred ministarstvom i iznijeti svoje zahtjeve. Podršku zatvorskim čuvarima u borbi za prava, eto, daju i oni koje čuvaju - zatvorenici. Reporterka Ivana Ivanda Rožić razgovarala je sJelenkom Krešomiz Sindikata pravosudne policije.

Kako će izgledati štrajk u zatvoru?


"Imamo pripreme, dajemo zahtjev za mirenje, konferenciju za novinare, prosvjed i s pravnim timom gledamo na koji ćemo način provesti štrajk. Radit ćemo samo najnužnije osobe, koji se puštaju na slobodu ćemo pustiti, osobe koje zaprimamo ćemo zaprimati. Nema izvođenja zatvorenika, bolnice ćemo, što nije hitno, pozvat ćemo članove da ne izvode, jednostavno ćemo stati", kazao je.


Hoće li zatvorenici imati pravo na posjete?

"Isto ćemo, zamolio bih sve ljude koji dolaze u posjetu i zatvorenike i sve za razumijevanje. Ja 20 godina slušam obećanja od raznih ministara, ovo je prelilo, sve što do sada obećavaju nema izvršenja", govori Krešo.

(Izvor: Danas.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI