Mitar Obradović dao podršku RADNICIMA u štrajku tvrtke Komunalac d.o.o.

FOTO: SDP Požega

2.3.2022. | 08:57 | SDP PSŽ
Pregleda: 5190

Današnjom obustavom rada radnika tvrtke Komunalac d.o.o., koji rade na poslovima prikupljanja i odvozom komunalnog otpada, ne trebamo biti iznenađeni. Ti radnici rade u iznimno teškim uvjetima, za malu plaću, a u isto vrijeme su svjedoci hiperprodukcije novih zaposlenih u tvrtki na izmišljenim radnim mjestima s iznimnim plaćama, a čiji nedolazak na posao tvrtka ne bi niti osjetila. Od dolaska na vlast HDZ-a u navedenoj, a i u ostalim tvrtkama u vlasništvu Grada Požege, članove HDZ-a se dovodi na mahom izmišljena i najbolje plaćena mjesta, dok su radnici bez stranačkog pedigrea ostali na najmanjim plaćama i zatrpani su poslom.

Nedavno smo građane grada Požege izvijestili kako su naknade za članove nadzornih odbora u tvrtki Komunalac d.o.o. za 2020. i 2021.g. iznosile su 6.838,31 kn po sjednici odnosno oko 4.500,00 kn po satu sjednice, a predsjednik nadzornog odbora je bio plaćen 10.941,44 kn po sjednici odnosno oko 7.000,00 kn po satu održane sjednice i da je Gradonačelnik takvu podjelu naših novaca podržao kao ispravnu i pravednu.

Prema iznosu koji dobivaju članovi nadzornog odbora, za nerad i držanje ljestvi HDZ-u u obnašanju vlasti te prema plaćama članova HDZ-a, očekivalo bi se da u toj tvrtki teče med i mlijeko. Da, za odabrane teče med i mlijeko, a pravim radnicima teče samo znoj i muka im je zbog takve nepravde. Zbog toga današnja obustava radnika, nije samo obustava zbog malih plaća radnika koji rade u izrazito teškom uvjetima, već je i bunt protiv nepravedne podjele prihoda tvrtke, gdje oni sudjeluju u lavovskom dijelu kolača a za naknadu dobivaju mrvice a isto vrijeme svjedoče besprizornom rasipništvu njihovih novaca na HDZ-ovu družinu.


Očito HDZ ne može i ne želi mijenjati svoje ustaljene navike, oni su kasta pobjednika i njima pripada novac i povlašteni poslovi, a kasti poraženih pripada obveza uzdržavanja tih političkih šampiona. HDZ se ne može promijeniti, jer ne mogu drugačije funkcionirati, jedino ih se na izborima može promijeniti. Znam da građani gube vjeru u mogućnosti promjene, ali smatram da se za takve promjene vrijedi i treba boriti.


Ovim putem iskazujem svoju potporu svim radnicima koji vrijedno rade, a nisu u kasti pobjednika te rade za sramotne plaće u odnosu na HDZ-ovu družinu te ih pozivam da se bore , kao danas radnici Komunalca d.o.o., protiv diskriminacije i poniženja koje proživljavaju.

I na kraju izražavam posebno poštovanje i potporu radnicima tvrtke Komunalac d.o.o., koji su danas javno istupili i koji traže ispravak barem dijela nepravde koja ih je zadesila.

Mitar Obradović, Predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Požege


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI