Požežani nemaštoviti: Za Valentinovo kupuju cvijeće i parfeme, seksi donje rublje slabo

Valentinovo- pokloni
(FOTO: A.L.)

13.2.2022. | 16:34 | 034 Portal
Pregleda: 4013

Valentinovo- dan ljubavi ili dan kao i svaki drugi? Vječna je to polemika i oni malo nesretniji u ljubavi tvrdit će ovo drugo, dok će "zauzetima" ovaj dan ipak biti drag, pogotovo ako se njihove bolje polovice sjete pokloniti im neki znak pažnje. Kako se Požežani i Požežanke pripremaju za Valentinovo te koliko su maštoviti prilikom kupovine poklona, provjerili smo u nekoliko požeških trgovina odjećom, drogerijama, cvjećarni i trgovini nakitom.Iako se pokloni kupuju, moramo priznati da smo ipak malo razočarani nedostatkom mašte naših sugrađana jer kupuju se klasični pokloni poput cvijeća, čokolade, parfema... Seksi čipkasto donje rublje je ove godine skoro pa skroz izostalo s popisa poželjnih valentinovskih poklona.

U najpoznatijoj se drogeriji kupuju uglavnom parfemi. "Kod nas se dolazi ciljano u kupovinu parfema, vjerojatno zbog raznolikog izbora. Kupuju i muškarci ženama, ali i žene muškarcima", rekla nam je voditeljica drogerije.

Upravo smo na izlazu iz drogerije u shopping centru Supernova sreli Milana koji je u rukama već nosio poklon za svoju bolju polovicu, a samo kratko nam je rekao da mu je budžet inače oko 150- 200 kn. Također na izlazu iz jedne trgovine tekstilom sreli smo Eni i njenu prijateljicu. Eni je u vrećici nosila poklon koji je kupila za supruga- majicu, a rekla nam je kako se ona i suprug darivaju svake godine i da su to uglavnom klasični pokloni, no da joj je suprug ove godine rekao da očekuje nešto malo drukčije. Njena prijateljica se našalila i rekla da je slobodna te da nema takvih problema.Donje rublje se kupuje, ali slabo i pretpostavljamo da je razlog tome ne poznavanje odgovarajućih veličina jer ne znamo postoji li ijedan muškarac koji se razumije u veličine grudnjaka pa ih većina ne želi riskirati kupnjom krive veličine. "Za muškarce se uglavnom kupuje odjeća poput majica, vjerujem da žene idu prema funkcionalnijim poklonima pa se kupi ono što će koristiti i kasnije", doznajemo u jednoj trgovini tekstila.A kad smo kod cvijeća, gotovo simbola Valentinova, doznali smo kako Požežani obožavaju poklanjati cvijeće. "Znate što, oženjeni muškarci uglavnom naručuju i kupuju bukete, dok neoženjeni ipak manje troše pa kupe po jednu ružu i ove celofanske buketiće koje imamo, ali nema pravila i mi imamo situacija gdje žene svojim muževima također kupuju cvijeće! Nama je Valentinovo uvijek prometno i mi se pripremimo za taj dan", otkrila nam je ljubazna cvjećarka te dodala da cvijeće za Valentinovo ne kupuju samo zaljubljeni, već i djeca mamama, mame kćerima i tako dalje.Ljepši spol se poklonima "naoruža" ranije, dok muškarci svojim boljim polovicama poklone kupuju u zadnji tren, uglavnom na sam dan Valentinova. A to nam je i potvrdila ljubazna prodavačica u trgovini nakita. "Kod nas vam uglavnom muškarci kupuju nakit na za Valentinovo, dok su žene mušterije tijekom cijele godine. Sigurna sam da će na sam dan Valentinova ovdje biti gužva, kao i svake godine, a kupuje se skoro sve- od naušnica do narukvica, ogrlica, prstenja, privjesaka."Na kraju krajeva, kakav god poklon dobili, nije niti važno jer bitna je gesta. 

"Čuvaj ljubav u svom srcu. Život bez ljubavi je poput vrta bez sunca u kojoj je cvijeće mrtvo." Oscar Wilde

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI