Pogledajte kako se prije 20 godina u Požegi obilježavalo Valentinovo

FOTO: YT Screenshot

14.2.2024. | 15:09 | Redakcija 034
Pregleda: 9480

Na svom YouTube i Facebook profilu, nekadašnji zastupnik u Hrvatskom saboru, župan požeško-slavonski te gradonačelnik Požege, Zdravko Ronko, objavio je novi videozapis pod naslovom”Evo nešto i od prije 20 godina”.

Riječ je o uvođenju tradicije obilježavanja Valentinova u Požegi prilikom čega se okupljaju bračni parovi s 50 i više godina braka. Da je interes uvijek bio velik, svjedoči i brojka od 200 bračnih parova koji su znali sudjelovati u ovom događaju, a prilikom čega bi uz ručak, glazbu, ružu, prigodni darak, bračni parovi dobili i novčani bon.

Tadašnji predsjednici Republike Hrvatske, Stjepan Mesić kasnije i Ivo Josipović uvijek bi pronašli vremena za posjetu Požegi te bi svojim prisustvom uveličali ovo druženje uz dakako sudjelovanje i u nizu drugih važnih događaja u Požegi tog dana. O koliko dobro prihvaćenom i vizionarskom događaju je riječ, svjedoči i činjenica da se ovo druženje nastavilo i u vremenu gradonačelnika Vedrana Neferovića, Darka Puljašića te aktualnog Željka Glavića.


Ipak, ne možemo ne primijetiti da je obilježavanje Valentinova u kojem se Požežanke i Požežani s 50 godina i više bračnog “staža” druže, u odnosu na neka prošla vremena, u najmanju ruku zapostavljeno i srozano. Da je tome tako svjedoči i činjenica da se na sam događaj aktualni gradonačelnik Požege, Željko Glavić, već u više navrata uopće nije udostojio niti doći, a kamoli da mu je u posjetu došao predsjednik, bilo Vlade ili Republike Hrvatske.


Kako je prije 20 godina u Požegi izgledalo valentinovsko druženje možete pogledati OVDJE.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI