Požeški skijaši Vito, Tino i Max uspješno završili sezonu prvenstva Hrvatske u skijanju

FOTO: M.V.

19.3.2024. | 11:55 | M.V.
Pregleda: 2352

Sezona natjecateljskog skijanja za Vita, Tina i Maxa Vukušića je završila nastupom na finalu CROSKI kupa u Sextenu(ITA) 15.-17.3.2024.

Vito, Tino i Max su ove godine ulazno godište i natjecali su se sa starijim natjecateljima.

Vito se natjecao u kategoriji mlađih kadeta(U14), Tino u kategoriji starijih dječaka(U12), dok se Max natjecao u kategoriji mlađih dječaka(U10).


Super-G se vozio u petak 15.3., Croski kup i Nordis kup. Vito je obje utrke završio na 13. mjestu.
U subotu 16.3. su se vozile utrke veleslaloma finala Croski kupa. Toplije vrijeme i južina su uzrokovale

popuštanje staze i uz velike napore organizatora utrke su održane po rasporedu. U kategoriji kadeta, Vito je završio na 11. mjestu nakon dvije vožnje.

Tino je odvezao sigurnu vožnju i završio na 8. mjestu.Max Vukušić je odskijao odličnu utrku, ali zbog manje greške u donjem dijelu staze je završio na 8. mjestu.

U nedjelju je bio na rasporedu slalom za kadete, te je Vito u dvije vožnje zauzeo 7. mjesto.Natjecateljska sezona 2023./2024. je bila izazovna za natjecatelje, klubove i organizatore Croski kupa zbog nedostatka snijega i loših vremenskih uvjeta. Skijalište Sljeme je bilo nedostupno za trenige i utrke radi kvara na žičari Crvenog spusta, utrke na Bjelašnici su otkazane, a utrke s Platka i Kupresa su prebačena na skijališta u Austriji i Italiji.U ukupnom poretku prvenstva Hrvatske Max Vukušić je zauzeo 8. mjesto i značajno napredovao na skijaškim treninzima.

Tino Vukušić je zauzeo 7. u Hrvatskoj u kategoriji skijaša do 12 godina i ponovio prošlogodišnji rezultat. Vito Vukušić je zauzeo 10. mjesto u kategoriji mlađih kadeta što je vrlo dobar rezultat obzirom na promjene koje dolaze u kadetskim natjecanjima.

VIŠE NA TEMU:
SPORT
SKIJANJE
DJECA
POŽEGA
SEZONA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI