Plenki i pet ministara u Pleternici na obilježavanju Dana grada, a u Požegu došao doslovno vozač tajnice zamjenika nečega

FOTO: nacional.hr

6.12.2019. | 13:43 | Ante Mandarić
Pregleda: 11435

Sveti Nikola je zaštitnik Grada Pleternice te se danas obilježava dan Grada, pa se povodom toga u Pleternici danas održava svečana sjednica, toliko svečana da na nju dolazi premijer Plenković i sa sobom vodi čak pet ministara. Iskreno, očekivao sam bar njih 10-ak i Njonju, ali izgleda da su svi zauzeti.Ostali se gradovi i općine u našoj županiji, a pogotovo njeno sjedište- Požega, ne mogu pohvaliti da na obilježavanja Dana grada ili općine dođu svi HDZ-ovi čelnici iz županije, a kamo li visokopozicionirani ministri. Na Aurea Fest je jedino došla visokopozicionirana predsjednica i to samo zato što su joj se bližili izbori, da nisu, ne bi je vidjeli u Požegi.


U Požegu redovno dolazi pomoćnik pomoćnika ministra, Tandara, čovjek iz Dalmacije, a zašto su u Zagrebu na njega ljuti pa ga stalno šalju ovdje, to ne znamo. Nećemo možda nikada ni saznati. Kad ste u Požegi zadnji put vidjeli neke visokopozicionirane HDZ-ovce, pogotovo u ovolikom broju koliko ih je danas u Pleternici?! Skoro nikad, a pogotovo ne na svečanoj sjednici grada Požege. Ovdje dolaze ministri poput Stiera koji uskoro budu bivši i otpisani, možda je i to jedan od razloga zašto svi oni zaobilaze Požegu, možda se boje da i oni ne bi bili bivši nakon posjete Požege.


Gledajući situaciju realno, osim ona tri projekta za koje je grad digao kredit (koja je gradila tvrtka Presoflex, naravno, kad nema nadzora EU) dok je Neferović bio gradonačelnik, Požega je dobila samo šačicu novih projekata financiranih iz fondova EU. Dok je Pleternica vodeća u polju projekata iz Fondova EU i doista se imaju čime pohvaliti.

Smatram da bi neki projekti također išli preko kredita, samo da je to bilo po volji nekim moćnicima, a njih bi isto radila tvrtka Presoflex kao i što je, a onda bi bilo puno jednostavnije ...

No, ipak ne smijemo zaboraviti da je Neferović "još uvijek" osobni prijatelj premijera Plenkovića pa je i logično da je dobio projekte poput Studentskog doma, inkubatora i velikim dijelom aglomeracije, dok je sadašnji gradonačelnik Premijerov "neprijatelj" pa je dobio one projekte koje ionako svi dobivaju (jednu školsku dvoranu koju su mu ionako oduzeli, pa će grad najvjerojatnije morati sam dizati kredit da ju završi). Nemojmo zaboraviti da smo dobili i neke kućice za bicikle, kante za smeće i tako neku siću.

Pleternica je pak za svoje privatnike dobila više nego Požega za sve svoje građane; hotel na Rabu, farmu stoke poznatu kao "Franjino stočarstvo", dječji vrtić (koji su Požežani platili kreditom), dva inkubatora, Trg gange i bećarca, knjižnicu, multimedijalnu dvoranu, neki Hdydrop i tko zna što još!

Da rekapituliramo, Premijer s pet ministara dolazi na proslavu Dana grada Pleternice kako bi jasno i slikovito svim žiteljima županije poručio na čijoj je on strani, a ostali gradovi i općine, pogotovo Požega, bi sad trebali shvatiti tu poruku. Svima bi trebalo biti jasno da će osim župana iz Pleternice, ministra, saborskog zastupnika, uskoro biti i jedna saborska zastupnica iz Pleternice, a sve to kao dio Franjine dinastije ili tzv. požeške hobotnice napredovala. Kod ovog "saborska zastupnica" mislim na Antoniju Jozić, da ne bi netko pomislio na nekog drugog.

Premijeru očito nije problem sjesti sa županom Alojzom, dožupanom Neferovićem i s našim Franjom, u Požeštini poznatom kao "lizomat", jer to je stvarno VJERODOSTOJNO! Mislim da će za to "druženje" u županiji dobiti i račun na sljedećim izborima, kao što je dobio na EU izborima s onim Resslerom. Izgleda da HDZ-ovci mogu progutati stvarno puno go.ana, ali što je previše, previše je.

Kako god završilo, vrijedi ona stara poslovica "Groblje je puno ljudi koji su mislili da su nezamjenjivi!" To vrijedi i za premijere, gradonačelnike, župane... Stari odlaze, a novi dolaze i karte se ponovno miješaju.

Možda će čak i županijsku sjednicu, nakon ove gradske svečane, održati u Pleternici, onda nek Premijer konačno pokrene postupak primopredaje pa da cijela županiji Pleternici bude samo predgrađe.

Domjenak će se održati u Zagrađu kraj Pleternice, inače selu iz kojeg Franjo Lucić rodom potječe, a također iz tog i okolonih sela dolazi nam bivši požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i sadašnji Alojz Tomašević.

Prognoziram da će na predsjedničkim izborima, a nakon toga i na parlamentarnim, Slavonija biti prevaga u Hrvatskoj i to s pravom jer ako HDZ izgubi Slavoniju, HDZ-ovci krivca za to mogu naći u premijeru Plenkoviću, a dotad mu, pošto znam da ovo čita, želim dobar tek u dobrom društvu dok se nad Požegom vrši ovaj politički genocid!

Ante MandarićSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI