Planiraju li požeški HDZ-ovci predvođeni Glavićem rasprodati svu gradsku imovinu?

FOTO: 034 portal

18.5.2023. | 21:33 | Ante Mandarić
Pregleda: 5879

O mešetarenju gradske imovine, gradonačelnika Požege, dr. sc. Željka Glavića i predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege, Mateja Begića, imali smo prilike već pisati.

U najavi je 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege, a gdje se pod točkom 10. nalazi Prijedlog o prodaji nekretnine k.č.br. 4485 u k.o. Požega. Očigledno da možemo na gotovo svakoj sjednici Gradskog vijeća pod vodstvom gradonačelnika Glavića i predsjednika Gradskog vijeća Begića očekivati da će Požežani ostati bez poneke vrijedne nekretnine, i sve to “bez ispaljenog metka” javnosti, ali i oporbe.

Osim što je gradonačelniku Glaviću fetiš otkup sumnjivih nekretnina, rado se odlučuje i na prodaju nekretnina koja nekim čudom, slučajno ili ne, bivaju kupljena od njemu bliskih osoba. Stan u Cirakijevoj ulici, prodaja kuće u Dubrovačkoj, prodaja suvlasničkog udjela u zemljištu između Radićeve i Starčevićeve kojemu je usput suvlasnica i gradonačelnikova šogorica (za što je na sjednici tvrdio da nije suvlasništvo šogorice), prodaja dva zemljišta u Osječkoj ulici, pokušaj prodaje gradskog stana u Zagrebu, na red je došlo jedno zemljište u Industrijskoj ulici.


Nejasno je pod kojim objašnjenjem se gradonačelnik Glavić i predsjednik Gradskog vijeća Begić “bacaju” u toliku prodaju gradske imovine, a još je nejasnije s kojim razlogom to HDZ-ovi vijećnici u “programskoj suradnji” s Dijanom Krpan prodaju toliku imovinu?

Pitamo se je li takva prodaja nekretnina tek pusto krpanje gradskog proračuna koji nakon Glavićevog dolaska ne bilježi realni suficit i je li takva prodaja po standardima programske suradnje HDZ-a i Dijane Krpan koja svojom rukom drži upravo HDZ-u većinu u Gradskom vijeću Grada Požege? Za HDZ-ovce nam je jasno, stranačka stega je u pitanju, pa mimo volje stranke razmišljati ne smiju ni pomišljati.

Nakon što će se ova odluka na idućoj sjednici najvjerojatnije usvojiti, ostaje za vidjeti tko će biti sretni kupac, ali i koja je to gradska nekretnina iduća na redu za prodaju? Također, postavlja se pitanje, hoće li požeški HDZ-ovci predvođeni Glavićem rasprodati svu imovinu i hoće li Glaviću itko “stati na kraj” s takvom praksom?

Ostaje još i za vidjeti kako će na sve to reagirati ionako usnula požeška javnost, ali i oporba.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI